Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ; Σχεδόν σε όλους!!!!!!!!


Δεν είναι κάποιο άρθρο, αλλά προσωπική γραφή λόγω επαγγελματικής εμπειρίας.

Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να προστατευθείτε σε περίπτωση που χρωστάτε, εάν έχετε ιδιόκτητη κατοικία και έχετε παράλληλα τουλάχιστον και ένα ακόμη ακίνητο, πχ. δεύτερη οικία είτε λόγω ιδιόχρησης, είτε ως εξοχικής κατοικίας, είτε το μισθώνεται, ακόμη και αν είναι αυτό το δεύτερο ακίνητο επαγγελματικής στέγη (γραφείο – κατάστημα);


Αν δεν σας έχει γίνει ακόμη κατάσχεση, και εφόσον δεν μπορείτε να ανταπεξέρθετε στις υποχρεώσεις σας, μην παραξενευθείτε, όταν θα σας έρθει το κατασχετήριο με εκτιμούμενη πάρα, μα πάρα πολύ μικρότερη αξία από αυτή που εσείς νομίζετε ότι αξίζει.
Και το χειρότερο όλων, ότι αυτός που θα σας βγάλει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, μετά από 2-3 άκαρπους πλειστηριασμούς, δηλαδή αν δεν βρεθεί πλειοδότης, έχει το δικαίωμα να ζητήσει από το ασφαλιστικό δικαστήριο, να μειώσει την τιμή 45-60% ακόμη χαμηλότερα.
Εάν χρωστάτε στην Τράπεζα, όσο και αν πλειστηριαστεί το ακίνητο, δηλαδή σε τιμή χαμηλότερη από το βεβαιωμένο σας χρέος, η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να στραφεί και σε άλλα σας ακίνητα, μετά από την κατάληξη του πλειστηριασμού.
Ειδικά για χρέη προς το δημόσιο, πέρα των όσων ισχύουν και με τις τράπεζες, θα καταλήξετε και με ποινή φυλάκισης για μερικά χρόνια.

Θα σας δώσω και ένα πραγματικό παράδειγμα σε ποιά τιμή πουλήθηκε προσφάτως σε πλειστηριασμό ακίνητο σε περιοχή των Β. Προαστίων.
Διαμέρισμα 99τμ δεκαετίας αντικειμενικής τιμής 187.000€ με πρώτη τιμή πλειστηριασμού το 75% αυτής της αξίας, δηλαδή 140,250€ μετά από τρείς άκαρπους πλειστηριασμούς η Τράπεζα αιτήθηκε μείωση 45% και το ακίνητο βγήκε στον πλειστηριασμό στα 77.137€.
Πέρα των εξόδων πλειστηριασμού, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου χρωστά ακόμη 75.000€ και η Τράπεζα του έκανε κατάσχεση και σε δεύτερο ακίνητο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πελάτης είχε αγοράσει το ακίνητο πριν 10 έτη και είχε βάλει από την τσέπη του επιπλέον 1450.000 κατά την αγορά, ενώ για όσα χρόνια κατέθετε τις δόσεις του δανείου έχει καταθέσει σε τόκους και κεφάλαιο 43.000€

Στόχος της ανάρτησής μου δεν είναι η απλή ενημέρωση, αλλά να σας περάσω αυτό το άσχημο συναίσθημα, όπου τα γόνατα λυγίζουν, τα πόδια μουδιάζουν, και σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι, αφού σου έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.
Και φαντάσου να χρωστάς και στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στην ΔΕΗ, το νοίκι, επιταγές, στον φίλο, στο συγγενή, ή στο τοκογλύφο της γειτονιάς.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ
Καλό εγκεφαλικό και καλές νυχτερινές σκέψεις αποτυχημένης αυτοκτονίας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΛΛΟΙ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΑΪΑΔΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...