Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΞΥΓΓΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Θυμόμαστε πριν από μερικούς μήνες, αρχές Απριλίου συγκεκριμένα τη φοβερή εκείνη ν-τροπολογία που πέρασε  από τη Βουλή ως συνήθως μαύρα μεσάνυχτα ''από το παράθυρο'' και αφορούσε ...
τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες στα κόμματα και την απαλλαγή από τις ποινικές ευθύνες όσων χορήγησαν αυτά τα δάνεια. Νωπές είναι ακόμα στη μνήμη και οι διάφορες ''κουτοπονηριές'' που επιστρατεύτηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί, για προφανείς βεβαίως λόγους, η ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που, όσοι κόπτονταν γι' αυτό, τελικά το κατάφεραν. Να θυμήσουμε ότι δύο μήνες νωρίτερα, το Φεβρουάριο δηλαδή, οι τότε οικονομικοί εισαγγελείς Μουζακίτης και Πεπόνης που παραιτήθηκαν δύο μήνες αργότερα, το Μάιο δηλαδή, είχαν καλέσει στο γραφείο τους στελέχη των κομμάτων ώστε να καταθέσουν σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που είχαν λάβει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα τους είχε δοθεί και προθεσμία ως τις αρχές Μαρτίου προκειμένου να καταθέσουν σχετικά γραπτά υπομνήματα.

Από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή τα δεδομένα για τα ''κόκκινα'' δάνεια των κομμάτων είναι τα εξής :
* Η ΝΔ φαίνεται να χρωστά τα περισσότερα χρήματα σε τράπεζες. Συνολικά χρωστά 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015)
* Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ, από τα οποία τα 96.800.000 στην Αγροτική (λήξη σύμβασης το 2013), 10 εκατ. ευρώ στην τότε Marfin Bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).
* Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ''αμαρτωλή'' αυτή ιστορία παραμένει ''σκοτεινή'' και σε απόλυτη αδιαφάνεια, αφού τα επισφαλή αυτά δάνεια δόθηκαν χωρίς να γνωρίζει κανείς ούτε πως δόθηκαν, αλλά ούτε με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις. Και κυρίως ποιες εμπράγματες εξασφαλίσεις ζήτησαν οι τράπεζες για να χορηγήσουν τα δάνεια αυτά, αν φυσικά ζήτησαν. Ας δώσουν λοιπόν οι πολιτικοί μας ταγοί πρώτα απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και ας αφήσουν ήσυχους τους εξαθλιωμένους πια Έλληνες πολίτες που εδώ και μήνες βομβαρδίζονται ξεδιάντροπα από τους ίδιους εκείνους ''προνομιούχους'' δανειολήπτες με ειδήσεις σχετικές με την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών α' κατοικίας που εντέχνως τις τελευταίες εβδομάδες έχει πασπαλιστεί με τη ''χρυσόσκονη'' των κοινωνικών κριτηρίων. Και αναρωτιέμαι πως όλη αυτή η βαρβαρότητα  εκπέμπεται από ανθρώπους που η πράξη αποδεικνύει ότι δεν είναι ικανοί να βάλουν τάξη όχι μόνο στη χώρα (βλέπουμε όλοι που έχουμε φτάσει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο), αλλά ούτε προφανώς στα του ίδιου τους του οίκου. Και επειδή έχουμε βαρεθεί να ακούμε πια για εκείνη την ταλαίπωρη γυναίκα του Καίσαρα που έχει κάθε τρεις και λίγο λόξυγγα από τις συνεχείς αναφορές των πολιτικών μας στην τιμιότητα της, κάποιοι επιτέλους ας σοβαρευτούν. Έστω και στο και πέντε.


 http://fimotro.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...