Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η καταστροφή της χώρας ολοκληρώνεται. Ο χρόνος για την αντίδραση του λαού εξαντλείται. Λύση υπάρχει !


Θέληση, οργάνωση και αποφασιστικότητα χρειάζεται.
Το χρέος κάνει τη δική του τρελή κούρσα, το κράτος στην κυριολεξία βουλιάζει και μας μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...

Το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013,ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ, δηλαδή χρέος μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση!
Αυτό σημαίνει ότι παρά τα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας, τα συνεχόμενα μνημόνια, το περίφημο PSI που " έφαγε" μεταξύ των άλλων και τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων, αυτό δηλαδή για το οποίο κόμπαζε ο παίζων σήμερα το ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αυτός που καυχόταν ότι μείωσε το χρέος της χώρας κατά 100 δις και όλες οι δήθεν μεταρυθμίσεις, που διέλυσαν κάθε ιχνος κοινωνικού κράτους, έφεραν τη σημερινή καταστροφή και τη διάλυση!

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου, το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013, ενώ είναιυψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, όταν βρισκόταν στα 303 δισ. ευρώ.

Το ύψος του δανεισμού, με τα σημερινά δεδομένα, αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και οι κυβερνώντες ξετσίπωτα μας μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα έχουν το θράσος να θριαμβολογούν!

Και παρά το γεγονος ότι αυτά είνα τα ατράνταχτα στατιστικά οικονομικά στοιχεία, εξακολουθούν οι κυβερνόντες χωρίς ίχνος ντροπής, να ταίζουν τον κόσμο με "κουτόχορτο" υποστηρίζοντας ακόμη τη θεωρία του μονόδρομου! Και επειδή οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν τη δύναμη να δώσουν πειστικές λύσεις, αφού ότι προτείνουν βρίσκεται μέσα στο σημερινό κατεστημένο σύστημα, για αυτό αδυνατούν να πείσουν τον κόσμο για τις δυνατότητές τους να ξεπεράσουν την κρίση.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει πλέον ο ίδιος ο λαός να βρει τρόπους να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση της χώρας, να μάθει να μην πιστεύει σε τίποτα από όσα κατευθυνόμενα του μεταδίδουν και κυρίως, να μην πιστεύει ότι ζούμε σήμερα σε μια ομαλή κατάσταση, που έχει μεν τις δυσκολίες της, αλλά ότι σε κάποια στιγμή, σε 1 ή 2 χρόνια το πολύ, θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς!

Το βέβαιο είναι οτι η κατάσταση που βιώνει η χώρα και ο ελληνικός λαός είναι ανώμαλη, όπως βέβαιο είναι ότι δεν αποτελούν μονόδρομο τα μέτρα λιτότητας, το ξεπούλημα της χώρας και η διάλυση του κοινωνικού ιστού της.

Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

Σε απάντηση του ''μονόδρομου'' που εφαρμόζεται, υπάρχει και η άλλη λύση και ο μόνος που εχει τη δύναμη να την επιβάλλει,είναι ο ίδιος ο λαός, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

Και βέβαια είναι μία λύση που έχει τη δύναμη να την προωθήσει και να την υλοποιήσει μόνο μια κυβέρνηση στηριγμένη στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, πέρα και πάνω απο την επικρατούσα αντίληψη των κομματικών κατεστημένων.

Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ), έχει επεξεργαστεί πολυ καιρό τώρα τα αναγκαία και αποφασιστικά βήματα που απαιτούνται να ληφθούν από μια κυβέρνηση με τα παραπάνω χαραχτηριστικά, προκειμένου να βγεί η χώρα από το σημερινο καταστροφικό κατήφορο που την οδηγουν, και που είναι:

1.Η μη αναγνώριση του χρέους και η μονομερής διαγραφή τουστη βάση των διεθνών συνθηκών!

2.Η έξοδος από τα δεσμά του Ευρώ και επιστροφή το ταχύτερο δυνατό στο Εθνικό μας Νόμισμα.

3. Η εθνικοποίηση της ΤτΕ και των μεγάλων εμπορικών τραπεζών, με ταυτόχρονο έλεγχο στη συνολική κίνηση των κεφαλαίων.

4. Η διαγραφή των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων, που αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν.

5. Η τιμωρία όλων των ενόχων που έφεραν την Ελλάδα και το λαό της, στη σημερινή άθλια κατάσταση και τέλος,

6. Η ολοκλήρωση του οικοδομήματος για τη διάσωση της χώρας, δεν μπορεί να επιτευχθεί με το λαό στο γύψο. Αυτή θα συντελεστεί μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση διευρυμένης εκπροσώπησης του ίδιου του λαού, ώστε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Για όλα τα παραπάνω, το Ενιαίο Παλλαικό Μετωπο(Ε.ΠΑ.Μ)δεσμεύεται και παλεύει καθημερινά μαζί και με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, ενάντια στο σημερινό καθεστώς, για την υλοποίηση των παραπάνω προταγμάτων.

Προσπαθεί και συνδράμει ενεργά και αποφασιστικά κάθε μέτωπο αντίστασης και ταυτόχρονα, βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο στην αφύπνηση και στην οργάνωση του λαού, σε κάθε Δήμο, σε κάθε συνοικία και σε κάθε χώρο δουλειάς, έχοντας κατά νου ένα και μοναδικό στόχο. Την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της Ελλαδας.

Το Ε.ΠΑ.Μ στέκεται εδώ και είναι έτοιμο και ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη και αγωνιστή που θέλει να παλαίψει για τους ίδιους σκοπούς.

Τώρα που ο χρόνος εξαντλείται είναι η ώρα της συστράτευσης όλων των Ελλήνων για την Ανατροπή.

Εσύ! Θα μείνεις αδρανής μπροστά στην καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας;

Δώσε τη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Σε θέλουμε μαζί μας!

ΥΓ: Να θυμισουμε, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ότι οΣτουρνάρας είχε αναφέρει στη Βουλή, σε απάντηση επερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι τα ποσά που δανείστηκαν υπερβαίνουν τα 550 δις! και από ότι θυμόμαστε κανείς των 300 δεν έβγαλε κιχ!!

* Ο Δημήτρης Κυπριώτης
είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...