Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Aν. Σαμαράς: «Να τελειώνουμε με την τρόικα»


Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η :
ΜΥΡΙΖΕΙ 100% ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Στρατηγική τριών σημείων προκειμένου η Ελλάδα να απεμπλακεί από τα μνημόνια το 2014 αναμένεται να
ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διαπραγμάτευση για το χρέος που, όπως όλα δείχνουν, θα κλιμακωθεί από τον Οκτώβριο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Real News», ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει πρωτογενές πλεόνασμα, ριζική ρύθμιση του χρέους και έξοδο στις αγορές το 2014. Η πολιτική διαπραγμάτευση θα έχει στόχο την αποφυγή ενός τρίτου μνημονίου που θα φέρει νέα μέτρα. «Θέλω να απεμπλακούμε από τα μνημόνια, να τελειώνουμε με την τρόικα και η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα» φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ο Α. Σαμαράς.

Η κυβέρνηση ζητεί μια λύση που θα βρίσκεται πιο κοντά σε ένα «κούρεμα» καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε πιο ξεκάθαρο το τοπίο και δεν θα παρέτεινε την κοινωνική αβεβαιότητα και ομηρία. Το Βερολίνο προτείνει ένα νέο δάνειο το 2014, έστω μικρό και μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, μείωσης των επιτοκίων κ.λπ.

Ωστόσο, το ΔΝΤ κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πιέζει το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για γενναίο «κούρεμα» και απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πακέτο βοήθειας αν η λύση είναι και πάλι προσωρινή και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους...
 
 
 http://koutsompilo.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...