Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση


Τα ψέματα τελείωσαν. H κυβέρνηση γνωρίζει ότι από τους χειρισμούς της μέσα στο φθινόπωρο και τις αντοχές της κοινωνίας, θα κριθεί και η δική της επιβίωση…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αγριέψει, στελέχη του επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης και καλούν σε πολιτική ανατροπή της.

Σαμαράς και Βενιζέλος προσπάθησαν να κλείσουν το θέμα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όμως γνωρίζουν ότι το όλο ζήτημα δεν σχετίζεται μόνο με την δική τους επιθυμία καθώς σε μεγάλο βαθμό άπτεται των αποφάσεων της τρόικας.

Οι ευρωπαίοι εταίροι στέλνουν μηνύματα πως για να βοηθηθεί εκ νέου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υλοποιήσει στο ακέραιο όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Όμως στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ένα νέο πρόγραμμα στήριξης μπορεί να σημαίνει ένα νέο μνημόνιο, δηλαδή την λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Την ίδια ώρα βουλευτές της συγκυβέρνησης απειλούν ανοιχτά ότι νέα μέτρα δεν θα περάσουν και ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φέρει νέο πακέτο τότε πιθανότατα δεν θα κρατηθεί και θα πέσει, επομένως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Εκ παραλλήλου η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές και ότι ενδεχομένως μια αλλαγή πρωθυπουργού να ήταν η καταλληλότερη λύση για την χώρα.

Τα συνδικάτα προθερμαίνονται για έναν Σεπτέμβριο με καύσωνα και προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στην Παιδεία, την υγεία και στους ΟΤΑ έχοντας την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε ξεσηκωμό…

Σήμερα συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να εξετάσει τις τελευταίες πτυχές της κινητικότητας προτού παρουσιαστεί ο επίσημος κατάλογος όσων απολυθούν από το δημόσιο μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα φέρεται να έχει πει στους συνεργάτες του: «Να είστε έτοιμοι για όλα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει στους συνομιλητές του: «Τουλάχιστον εάν πέσει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ να πέσει με ηρωικό τρόπο»…

rizopoulospost.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...