Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έκπτωση ως και 40% για συναλλαγές με πιστωτική ή κάρτα αποδείξεων...

Όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου...
Νέες αλλαγές στο σύστημα συλλογής αποδείξεων προωθεί το οικονομικό επιτελείο από το 2014, όπου θα προβλέπονται μεγάλες εκπτώσεις φόρου σε όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
Σύμφωνα με το Έθνος, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.
Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους», θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων» όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι πολίτες που θα έχουν συναλλαγές με δικηγόρους, ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία θα πρέπει να πληρώνουν είτε με πιστωτική και χρεωστική κάρτα είτε χρησιμοποιώντας την κάρτα αποδείξεων.
Στη συνέχεια τα ποσά αυτά θα συμπληρώνονται στην φορολογική δήλωση σε ειδική φόρμα που θα υπάρχει από του χρόνου. Οι πολίτες θα έχουν έκπτωση 30% ως 40% πολύ περισσότερο δηλαδή από τον ΦΠΑ που γλιτώνουν όταν δεν παίρνουν απόδειξη από τους επαγγελματίες.
Σε πρώτη φάση το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην επέκταση του μέτρου και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους πολίτες να παίρνουν περισσότερες αποδείξεις. Στόχος του υπουργείου είναι η επέκταση του μέτρου και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές.
Πηγή: voria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...