Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Λείπουν στην εποχή μας οι μεγάλοι ηγέτες»


Ο λόγος και η σκέψη του σπουδαίου Ακαδημαϊκού, Βασίλειου Μαρκεζίνη πάντα δημιουργεί αίσθηση και βαθύ λογισμό.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής» μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα , τονίζοντας μεταξύ άλλων πως « αν του Έλληνα του κινήσεις το φιλότιμο, άμα του δώσεις ένα κίνητρο και μία ελπίδα, θαυματουργεί. Η Ελληνική Ιστορία, και η μοντέρνα και η παλαιά, είναι 100 χρόνια καταπληκτικών θαυμάτων. Και 1900 χρόνια από κουταμάρες».

Σε ερώτηση για το αν έχουμε ηγέτες στη χώρα, ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε πως «Αυτός αναμφισβήτητα λείπει. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εγώ το έχω πει και έχω παρεξηγηθεί. Είπα ότι από τους ηγέτες που βλέπω στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή είναι ο Πούτιν και παρότι κάποιοι απάντησαν πως δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος του απάντησα ότι «πού βρήκατε ποτέ στον ορισμό του ηγέτη προϋπόθεση ότι πρέπει να είναι δημοκρατικά εκλεγμένος;” Ο ηγέτης είναι ο άνθρωπος που τολμά και έχει φαντασία…».

Ο καθηγητής Μαρκεζίνης μίλησε και για τις σχέσεις με την Τουρκία λέγοντας ότι «Οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να είναι καλές, αλλά δεν πρέπει να είναι δουλικές».


 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...