Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κατάσχονται περισσότεροι από 50.000 λογαριασμοί καταθέσεων - Βάζουν χέρι ακόμα και στα επιδόματα ανεργίας...


- Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τσουνάμι κατασχέσεων από την Εφορία σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ γίνονται παράνομα κατασχέσεις ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας...
- Οι κατασχέσεις γίνονται αδιακρίτως σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δηλαδή... τρεχούμενους, μισθοδοσίας ενώ ''σπάνε'' ακόμα και προθεσμιακές καταθέσεις - Απροστάτευτοι είναι οι καταθέτες καθώς γίνται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών - Διαβάστε ποιοί κινδυνεύουν με κατάσχεση καταθέσεων και πως μπορούν να προστατευθούν
Κατά χιλιάδες φεύγουν τα κατασχετήρια από τις εφορίες προς τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Από την αρχή της χρονιάς εως τώρα η Εφορία έχει βάλει χέρι σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς και σύμφωνα με τα ΝΕΑ είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κατασχετηρίων που γίνεται λόγος για αύξηση εως και 130%.

Οι κατασχέσεις γίνονται σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε είναι τρεχούμενοι είτε μισθοδοσίας αλλά ακόμη ακόμη και σε προθεσμιακές καταθέσεις!

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των κατασχέσεων που γίνονται ακόμα και σε επιδόματα ανεργίας, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι πολίτες βλέπουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει παράνομα και να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους γιατί γίνονται μπαλάκι μεταξύ Εφορίας και Τραπεζών.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι Εφορίες στέλνουν ομαδικά κατασχετήρια στις τράπεζες εις βάρος φορολογουμένων, χωρίς να γνωρίζουν εαν οι καταθέσεις τους προστατεύονται από κατασχέσεις ή όχι.
Δηλαδή σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες οφείλουν να ελέγξουν εαν ο τραπεζικός λογαριασμός μπορεί να κατασχεθεί ή όχι, όπως για παράδειγμα οι λογαριασμοί μισθοδοσίας ή τα επιδόματα ανεργίας.
Ποιοί τραπεζικοί λογαριασμοί μπορούν να κατασχεθούν

Όπως ρητά προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ''δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ''.
 
 
 
newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...