Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε δια του εκπροσώπου του ότι η γερμανική κυβέρνηση όντως εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες «συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους πέραν της Ελλάδας» (δηλαδή πτωχεύσεις κρατών της ευρωζώνης), κάτι που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα εξασέλιδο κείμενο του....
γερμανικού ΥΠΕΞ στο οποίο σημειώνεται ότι η «μερική πτώχευση» θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία «δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους» τους. Στο ίδιο σημείωμα, με αρχικό παραλήπτη τον υπουργό Γκουίντο Βέστερβελε, συμπληρώνει πως «πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους άλλων χωρών της Ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους»!
Προσπαθούν να επιβάλουν ένα 4ο "οικονομικό" Ράϊχ όπου αυτοί θα αποφασίσουν για την ζωή και το θάνατο ολόκληρων κρατών και θα τοποθετούν τους Κουίσλινγκ της απολύτου αρεσκείας τους ως πρωθυπουργούς σε αφελείς μάζες πολιτών, οι οποίες θα "ανακουφίζονται" επειδή ένας τραπεζίτης χωρίς να εκλεγεί ποτέ, έγινε πρωθυπουργός σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι μέχρι χθες "πατριωτικές" δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Οι οποίες "πατριωτικές δυνάμεις", ειδικά ο ΛΑΟΣ, ακόμα δεν έχουν τκμηεριώσει επαρκώς γιατί στηρίζουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Η Ν.Δ. λέει ότι τους στηρίζει για να πάει ομαλά η χώρα σε εκλογές στι 19 Φεβρουαρίου. Έωλο, αλλά είναι μια αιτιολογία. Ο ΛΑΟΣ; Για να έχει απλά μερίδιο στην εξουσία;
Στην απάντηση-επιβεβαίωση το γερμανικό υπουργείο κάνει λόγο για ένα κείμενο διόλου «μυστικό», το οποίο περιέχει ιδέες τις οποίες ήδη ο Γκουίντο Βέστερβελε έχει σχολιάσει δημόσια.
Σε κάθε περίπτωση στο κείμενο γίνεται αναφορά σε διαδικασίες για την «συντεταγμένη χρεοκοπία» θα πρέπει να ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από το 2013.
Οι συντάκτες του εγγράφου τάσσονται υπέρ της «σθεναρής εμπλοκής της ΕΕ στα δημοσιονομικά όσων χωρών παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας» και μάλιστα προτείνουν όποια χώρα δεν τηρεί τους στόχους των προγραμμάτων λιτότητας να τιμωρείται με «στέρεα δημοσιονομικά μέτρα που θα της επιβάλλονται, όπως συγκεκριμένες περικοπές δαπανών, ή νέοι φόροι»!
Τέλος στο κείμενο επαναλαμβάνεται το «αίτημα» για τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ ώστε να εφαρμόζεται η δημοσιονομική πειθαρχία και να παρέχεται η δυνατότητα της παραπομπής όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Κι επειδή οι συντάκτες του εγγράφου αναγνωρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει προς ώρας ανέφικτη, προτείνουν και εναλλακτικές: «Στην περίπτωση που η τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ δεν είναι πολιτικά εφικτή, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί μια εναλλακτική συνθήκη ανάμεσα στα κράτη-μέλη, που θα είναι νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου»!
Ουσιαστικά προτείνεται το ελληνικό πείραμα να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το ερώτημα είναι γιατί να μένει κάποιος στην ευρωζώνη και να αποτελεί τμήμα του 4ου Ράϊχ; Σε κανέναν δεν χρωστάμε, ειδικά στους Γερμανούς, αυτοί μας χρωστάνε, όσο και αν οι εγχώριοι Κουίσλινγκ προπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο....
Από: defencenet.gr