Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΕ, ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ


Δύο επιστολές απέστειλε χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.  Η πρώτη επιστολή είχε παραλήπτες τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρν.

Η δεύτερη απευθυνόταν στους Ηγέτες των 26 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, η οποία κοινοποιήθηκε στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κρίση δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, σημείωσε ότι η χώρα μας απέφυγε την χρεοκοπία και διασφάλισε την παραμονή της στην Ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η κοινή προσπάθεια και το πρόγραμμα δεν θα είχαν καταστεί δυνατά αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών και των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και Κυβερνήσεων απέναντι στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», ενώ υπογράμμισε για άλλη μία φορά τις θυσίες που «έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι επιτεύχθηκαν πολλοί στόχοι, τόσο στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και παραδέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις. 

Σημείωσε ακόμα ότι «μια κυβέρνηση που θα είχε την ευρύτερη δυνατή στήριξη ήταν αναγκαία για την εκπλήρωση αυτής της εθνικής προσπάθειας» και για να επιτευχθεί αυτό, ήταν αναγκαίο είτε ένα δημοψήφισμα είτε μια κυβέρνηση που θα την στήριζε ένας ευρύτερος συνασπισμός κομμάτων.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, τόνισε ότι «επιτρέπει στη χώρα μας να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης της 26-27 Οκτώβριου, καθώς και των συναφών πολιτικών που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και πηγάζουν από αυτή». 





http://www.roufianos.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...