Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Από την περασμένη Παρασκευή εξελίσσεται στη χώρα ένα θέατρο του παραλόγου με αφορμή την προσπάθεια δημιουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας προθύμων κατ' επιταγή της τρόικας.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να βρει αντικαταστάτη του πρωθυπουργού αποδεκτό και από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και ως τώρα αυτό φαίνεται αδύνατο.
Μεγάλη απορία δημιουργεί το γεγονός ότι παρά την δυστοκία ανεύρεσης πρωθυπουργού δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα εκλογές και δεν έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί ούτε ο πρωθυπουργός,ούτε η κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να καλυφθεί η θέση του πρωθυπουργού με συμβιβασμό ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα ως επιζήμιες για τον τόπο.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θέλει εκλογές τώρα αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλλει και δείχνει να σκέφτεται τον συμβιβασμό, αποφεύγοντας όμως να εκθέσει στελέχη της στη διαδικασία στελέχωσης της κυβέρνησης για να μην μοιρασθεί με το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κόστος των δυσάρεστων επιλογών που πρόκειται να επιβληθούν στη χώρα σύμφωνα με τις αποφάσεις της τρόικας.

Ο απλός κόσμος και οι αγορές διαπιστώνουν έμπρακτα την μεγάλη ανικανότητα και ανευθυνότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Τι επιδιώκουν άραγε?
Θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι θέμα προσώπων και όχι πολιτικής?
Προσπαθούν να εμφανισθούν ότι έχουν διαφορετική πολιτική και γνωρίζουν καλύτερες λύσεις?

Δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και θέλουν να τους εμπιστευθούμε εμείς εν λευκώ την τύχη της χώρας ?

Eιλικρινά κανείς δεν καταλαβαίνει τη στάση τους, αν χρησιμοποιεί κοινή λογική.
Τα γεγονότα ερμηνεύονται όμως από όλους τους σκεπτόμενους πολίτες ως προσπάθεια αποφυγής του πολιτικού κόστους σε βάρος όμως των συμφερόντων της χώρας και των κατοίκων της.

Οι πολιτικοί στο παιχνίδι αυτό εξουσίας έχουν στο πλευρό τους και το σύνολο σχεδόν των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν να επιβάλλουν την λύση χωρίς εκλογές.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ανησυχία σε όλους μας για τις εξελίξεις και αποσιωπούν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Επειδή νομίζω ότι το παιχνίδι αυτό παρατράβηξε και μας εξέθεσε σε όλη την υφήλιο ως ένα γένος ανίκανο να αυτοκυβερνηθεί και να σωθεί, σας παραθέτω μια εφικτή πρόταση για τη λύση του αδιεξόδου.

Η λύση αυτή μπορεί να επιχειρηθεί από ένα μικρό κόμμα ή από μεμονωμένους βουλευτές, αν το κόμμα τους δεν συμφωνεί.

Προυποθέτει πολιτικό θάρρος και αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την τύχη της χώρας.
Αν πρόκειται για μεμονωμένους βουλευτές πρέπει να προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση τους καθώς και των αναπληρωτών τους στην έδρα που κατέχουν.

Κατόπιν με δήλωση τους στο πρόεδρο της δημοκρατίας παραιτούνται από το αξίωμα τους και εφόσον και οι αναπληρωτές τους παραιτηθούν επίσης αυτό έχει σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα την προκήρυξη στη περιφέρεια τους συμπληρωματικών εκλογών, όπως έγινε στο παρελθόν με την περίπτωση του Δημήτρη Τσοβόλα.

Επειδή συνήθως οι βουλευτές των μικρών κομμάτων παίρνουν έδρες σε μεγάλες αστικές περιφέρειες η διενέργεια συμπληρωματικών εκλογών θα έχει καταλυτικές συνέπειες για το σύστημα του δικομματισμού.

Μπορεί να λειτουργήσει ως μικρού μεγέθους και κόστους τοπικό δημοψήφισμα.
Οι παραιτηθέντες βουλευτές ενδέχεται να επανεκλεγούν με μεγάλα ποσοστά από τους πολίτες κάθε πολιτικής απόχρωσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ακόμα και αν εκδηλωθεί μεγάλη αποχή ή λευκό.

Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα ως γνήσια έκφραση λαικής ψήφου και όχι ως κατασκευασμένη δημοσκόπηση θα ταράξει τα νερά της απραξίας και θα δώσει το ρυθμό για αναταράξεις στα μεγάλα κόμματα που θα δουν αποτελέσματα με μονοψήφια ποσοστά ως απότέλεσμα της απαξίας των πολιτών προς την πολιτική τους.

Θα δώσει την δυνατότητα στους αγανακτισμένους να δώσουν ένα γερό μάθημα σ΄αυτούς που τους αγνοούν, τους περιπαίζουν ή τους βομβαρδίζουν με δακρυγόνα.

Η χώρα δεν πρόκειται βέβαια να πάει σε εκλογές αν δεν το θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά το πρόσχημα ότι υπάρχει εκλογική νομιμοποίησή της για εν λευκώ χειρισμούς και επιβολή αποφάσεων συμφωνημένων με την τρόικα θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί και από άλλα κόμματα ή μεμονωμένους υποψήφιους οπότε ή μόνη διέξοδος για την κυβέρνηση είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών για το σύνολο της χώρας.

Καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά ψευδεπίγραφα τους πολίτες χωρίς την διαρκή εμπιστοσύνη τους και σε βάρος των συμφερόντων τους.
Έλπίζω κάποιοι πολιτικοί να βρουν το ηθικό ανάστημα να εμποδίσουν τον δικομματισμό να καταστρέψει τη χώρα.

Νομίζω ότι αξίζει το κόπο κάποιες πολιτικές δυνάμεις να δείξουν πυγμή και να εκφράσουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του Ελληνικού λαού που περιμένει απ' αυτούς κάποια ελπίδα και μια αλλαγή προς το καλύτερο της ζωής του.

Αν δεν το κάνουν τώρα καλύτερα να κρυφθούν στις επόμενες εκλογές ή να μεταναστεύσουν.

Γιατί τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα γι αυτούς και οι εξαγριωμένοι και εξαπατημένοι οπαδοί και άνεργοι δεν θα εκφρασθούν μόνο με τη ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.

Οι λαοί που πεινάνε και δυστυχούν τελικά ξεσηκώνονται και εξαφανίζουν τους δυνάστες τους.

Και αυτό όσοι δεν το κατάλαβαν ιστορικά το πλήρωσαν.

Υπάρχει ακόμα καιρός και απλή λύση:
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΡΑ.
ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ.



Son Ofeon

Πηγή:  RAMNOUSIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...