Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

H Ελλάδα τελικά πεθαίνει




του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Η έμμεση παραδοχή του υπουργείου Παιδείας ότι αριθμός μαθητών – άγνωστος - δεν σιτίζεται όπως πρέπει οδηγεί στη δημιουργία συσσιτίων τα οποία, πειραματικά, θα ξεκινήσουν από 18 σχολεία του λεκανοπεδίου. Τα "σύγχρονα" συσσίτια, "βαπτίζονται" μικρογεύματα.

Ο στόχος της μετονομασίας, προφανής: να μην σοκαριστεί η κοινωνία.


Αυτό όμως που επιμένει να... αγνοεί η πολιτική ηγεσία, και όχι μόνο του υπουργείου Παιδείας, είναι το ότι η ελληνική κοινωνία είναι ήδη σοκαρισμένη, καθώς βιώνει στο "πετσί" της την εφαρμογή της λανθασμένης συνταγής του μνημονίου. Ενός μνημονίου που με χέρια και με πόδια έσπευσαν να υπογράψουν, οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να "μπαλώσουν" τις τρύπες τις οποίες δημιουργεί στον κοινωνικό ιστό.

Η είδηση αυτή δεν είναι η μοναδική που σοκάρει. Σοκ προκαλεί και η απόφαση της γενικής γραμματείας αθλητισμού να διαθέσει τον θερμαινόμενο χώρου του κεντρικού σταδίου στο ΟΑΚΑ, σε ανθρώπους που χρειάζονται άμεσα στέγη και τροφή.

Τελικά οι εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετά από οκτώ χρόνια, αποδεικνύονται χρήσιμες για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και σίτισης.

Είναι προφανές ότι η πολιτική του μνημονίου και η επιμονή όλων σε αυτή οδηγεί στο κενό με μαθηματική ακρίβεια. Η χώρα χρειάζεται άμεσα λύση η οποία σε πρώτο χρόνο θα ανακουφίσει την κοινωνία και σε δεύτερο χρόνο θα οδηγήσει σε ανάπτυξη.

Διαφορετικά οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις των υπέρλαμπρων αγώνων του 2004 δεν θα αρκούν για να "κουκουλώσουν" την πραγματική εικόνα στην οποία βρίσκεται η κοινωνία το 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...