Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Όσα λένε ΔΝΤ και Ρουμπινί για “λάθος” είναι για αφελείς


Του Κώστα Ροδινού

Σιγά – σιγά αρχίζουν να αποκαλύπτονται.

-Το ΔΝΤ ομολόγησε  ότι δεν είχε εκτιμήσει σοβαρά τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ύφεση. Όπως γράψαμε και άλλες φορές, δεν είχαν υπολογίσει σωστά τους «δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές»!

Αυτό το λάθος, ούτε μαθητευόομενος οικονομολόγος δεν θα.....

το έκανε, πόσο μάλλον τεχνοκράτες του ΔΝΤ. Αδυνατούμε να το κατανοήσουμε. Αν διέπραξαν τέτοιο σφάλμα, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

Όμως, τις επιπτώσεις αυτού του «λάθους» η Ελλάδα τις πληρώνει με ανεργία της τάξεως του 30%, κατεστραμμένη οικονομία, διαλυμένη κοινωνία και ζοφερές προοπτικές.

Και  νομίζουν ότι μπορούν να τη “βγάλουν καθαρή” απλά ομολογώντας ότι έκαναν λάθος; Δεν πρέπει να πληρώσουν για το λάθος αυτό; Και σαν μια ένδειξη ελάχιστης παραδοχής,  δεν πρέπει να απομακρύνουν πάραυτα τους υπαίτιους;

-Ο μέγας προφήτης Ρουμπινί, …συντετριμμένος, ομολογεί, επίσης,  ό,τι έπεσε έξω στις προβλέψεις του για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.

Το ό,τι κάποιοι κερδοσκόπησαν σε βάρος της χώρας μας με βάση τις  προβλέψεις του, είναι ….ήσσονος σημασίας!

Το ό,τι ο πολύς Ρουμπινί ήταν συνομιλητής του Πρωθυπουργού που μας έβαλε στο Μνημόνιο, δεν φαίνεται, επίσης, να έχει καμιά σημασία;

Με την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον του Προέδρου της Στατιστικής Αρχής επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν, τουλάχιστον,  ενδείξεις πώς κάποια λαθροχειρία έγινε κατά  τον υπολογισμό του ελλείμματος του  2009.

Θυμίζω πως με βάση εκείνους τους υπολογισμούς η χώρα σύρθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες,  στο μνημόνιο. Αφού προηγουμένους είχε διασυρθεί σ’ Ανατολή και Δύση με τους «τιτανικούς». Μόνο τα μισά, από εκείνα που λέει η κα Γεωργαντά, να ισχύουν στοιχειοθετείται έγκλημα σε βάρος της χώρας.

Είναι, επομένως, εύλογο να απορεί κανείς: Τόσα πολλά  ….«λάθη» μαζεμένα, την ίδια χρονική συγκυρία, για το ίδιο θέμα, από τόσο έμπειρους και τόσους πολλούς ειδικούς;

Η …θεωρία του  λάθους είναι για αφελείς.

Είναι προφανές ότι υπήρξε μεθόδευση.

Και όταν υπάρχει μεθόδευση για ζητήματα αυτής της φύσεως, όπου παίζονται χρήματα, πολλά χρήματα, είναι βέβαιον ότι κάποιοι θησαύρισαν σε βάρος μας…..

Είναι υποχρέωση της κυβερνήσεως και της χώρας, στο όνομα αυτών, που τρία χρόνια δεινοπαθούν από την κρίση, να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια. Πώς και γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.

Η αλήθεια θα είναι λυτρωτική και θα ενισχύει τη χώρα. Δεν θα την βλάψει. Ο απλός πολίτης που υποφέρει, δικαιούται να ξέρει γιατί υποφέρει.

Και η Κυβέρνηση, από την υποχρέωση αυτή, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραιτηθεί…..Στο όνομα οποιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.

Για αυτό καί είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για να διερευνήσει την υπόθεση και να καταλογίσει ευθύνες, όπου αυτές εντοπιστούν. Αποτελεί, άλλωστε, ρητή προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού η συγκρότηση αυτής της Επιτροπής.

«Το  Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό  ό,τι είναι αληθές».

Αποτελεί παρακαταθήκη του Εθνικού μας Ποιητή.

http://www.antinews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...