Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ , ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!



HANDS_CHAINED
Με την δικαιοσύνη να είναι περισσότερο μουγκή παρά τυφλή και δίκαιη , συνεχίζει η τροϊκοματική κυβέρνηση την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το πρόσφατο παράδειγμα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και η αντιμετώπιση του αγώνα τους μέσω της διαδικασίας της επίταξης απ την κατά τα άλλα εφαρμόζουσα το σύνταγμα και τους νόμους κυβέρνηση , ανοίγει των δρόμο για ολοκληρωτική ποδηγέτηση των αγώνων του συνόλου των εργαζομένων.



Μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταργούν τον κοινοβουλευτισμό και εν τέλη την ίδια την δημοκρατία , οι “σωτήρες” μας προχωρούν στο επόμενο βήμα χέρι χέρι με την δικαιοσύνη που μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής δράσης για τα δικαιώματα της , ξαφνικά σιώπησε , άγνωστο πως και με πιο αντάλλαγμα και άρχισε να εκδίδει σωρηδόν αντεργατικές και όχι μόνο αποφάσεις , όπως αυτή της κήρυξης παράνομων των απεργιών των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ που οδήγησε και στην “δημοκρατική” και πάνω απ όλα “νόμιμη” πράξη της επίταξης , αλλά και της απεργίας των εργαζομένων στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ που έχει εξαγγελθεί για την Τρίτη.

Είναι καθαρό και δεν το κρύβουν στην κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο με κάθε μέσο και τρόπο και δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα και σε κανένα.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Σ. , Οργανωτικό Γραμματέα των εργαζομένων στα Λεωφορεία , ώστε να μπορέσουμε να ακούσουμε την πραγματική φωνή των εργαζομένων και σας παρουσιάζουμε την συνομιλία:

akalyptos.gr : “Ποια είναι τα αιτήματα σας?”

Παναγιώτης Σ. : “Δύο βασικά αιτήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή , το πρώτο είναι η διακοπή της παράλογης και εκτός οποιασδήποτε δημοκρατικής λογικής επίταξη των συναδέλφων εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και δεύτερον η διατήρηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.”

akalyptos.gr : “Πολλοί θα σας κατηγορήσουν ότι κάνετε κατάχρηση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος σας ώστε να εξαναγκάσετε την κυβέρνηση κρατώντας όμηρο την κοινωνία. Τι θα απαντούσατε σε αυτούς?”

Παναγιώτης Σ. : “Αγωνιζόμαστε πέρα από συντεχνιακές λογικές και αιτήματα για μια εργατική τάξη και μια κοινωνία που θα έχει δικαιώματα καταγεγραμμένα και κατοχυρωμένα μέσα από συλλογικές συμβάσεις και δεν θα είναι έρμαιο και υποχείριο του κάθε εργοδότη. Αγωνιζόμαστε ακόμα για δημόσια και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς για να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να πηγαίνει στην δουλειά του χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει το μισό μεροκάματο.”

akalyptos.gr : “Ποιοι είναι μισθοί σας? Αληθεύει αυτό που περιφέρουν οι κυβερνώντες και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτούς δημοσιογραφικοί κύκλοι σχετικά με παχυλούς μισθούς και εργασιακά ρετιρέ?”

Παναγιώτης Σ. : “Είμαι 12 χρόνια στην υπηρεσία και έχω τρία παιδιά. Έχω δεχθεί μέχρι τώρα μειώσεις αποδοχών κοντά στο 45-50% και ο μισθός μου είναι 1.200 ευρώ. Δουλεύω σε βάρδιες , γιορτές και αργίες υπό οποιαδήποτε συνθήκη και έχω την ευθύνη για τις ζωές τόσων και τόσων συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση. Αν γι αυτά θεωρείτε τον μισθό μου ρετιρέ τότε τι να πω , μπορεί και να είμαι…”

akalyptos.gr : “Τι θα θέλατε να πείτε στους ανθρώπους εκεί έξω που εξ αιτίας της κινητοποιήσης σας θα ταλαιπωρηθούν?”

Παναγιώτης Σ. : “Τους ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία , αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τους καλούμε ακόμα να συστρατευθούν μαζί μας για να αγωνιστούμε για τα δίκαια όλων των εργαζομένων που χάνονται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ίδια και δεν είναι να αντιμετωπισθούν τόσο οι μισθολογικές όσο και οι επαγγελματικές απαιτήσεις μέσα από ενιαίες , φασίζουσες λογικές και μισθολόγια. Ας καταλάβουν όλοι ότι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον δημόσιο τομέα και το ενιαίο μισθολόγιο είναι ο προπομπός για ολοκληρωτική ισοπέδωση της εργατικής τάξης τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.”

akalyptos.gr : “Η κυβέρνηση διαμείνει ότι θα συνεχίσει την πάταξη κάθε απεργιακής εκδήλωσης κατά τα πρότυπα του ΜΕΤΡΟ. Τι προτίθεστε να κάνετε αν προχωρήσουν και στην δική σας περίπτωση σε επιτάξεις?”

Παναγιώτης Σ. : “Δεν υποχωρούμε σε καμία περίπτωση. Τα συλλογικά όργανα θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουμε για τους τρόπους συνέχισης του αγώνα. Το μήνυμα είναι απλό και ξεκάθαρο : ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ , ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!“

Έτσι τελείωσε αυτή η σύντομη συνομιλία μας με τους εργαζομένους στα λεωφορεία με την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρξουν ακρότητες.

Δεν ελπίζουμε στην πραγματοποίηση της ευχής μας καθώς έχουμε βάσιμες πληροφορίες για επικείμενη επίθεση κατασταλτικών δυνάμεων στα αμαξοστάσια κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες , καθώς και για εφαρμογή του “δημοκρατικού” θεσμού της επίταξης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι πράγματι ένοχο για σωρεία λαθών και παραλείψεων όλα αυτά τα χρόνια και πάνω απ όλα είναι ένοχο για την διαπλοκή του με το πολιτικό κατεστημένο , δεν μπορεί όμως να θεωρήσει κανείς πως η υγιής λειτουργία του συνδικαλισμού δεν είναι απαραίτητη για την θωράκιση των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες , δημόσιους και ιδιωτικούς. Πρέπει σε αυτή τη κρίσιμη χρονική στιγμή να ξεπεράσουμε τα αγκάθια του παρελθόντος και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την διαφύλαξη όχι των προνομίων κάποιων όπως οι κυβερνώντες λένε , αλλά για τα απαραίτητα των πολλών.

Συγκρατούμε την τελευταία φράση του Παναγιώτη : “ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ , ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!“ και καλούμε όλους να λάβουν μέρος στον αγώνα μαζικά , συνταγμένα και ειρηνικά.




Posted by  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...