Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Να πάει στο διάολο η τρόικα.... Ακούτε;;



Αυτές τις μέρες, πάλι, έχουμε "θρίλερ", σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Από ότι μαθαίνουμε σήμερα, η τρόικα, δεν θα έρθει ούτε την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, γιατί θεωρεί πως η κυβέρνηση αρνείται βασικά μέτρα που προτείνει.....

Προσωπικά, από κάτι τύπους, σαν τον Σαμαρά, τον Άδωνη, τον Μητσοτάκη και τον Βαρβατσιώτη, που το παρόν και το παρελθόν τους, έχει δείξει πόσο αδιάφοροι είναι για τα δεινά που προκαλούν οι πολιτικές τους στον Ελληνικό λαό, δεν περιμένω καμία αντίσταση σε κάθε τρόικα.
Για αυτό, απλά καταλήγω στο απλοϊκό συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση απλά κερδίζει λίγο ακόμα χρόνο "εξουσίας", αφού τον Δεκέμβρη δεν έχουμε να αποπληρώσουμε κάποιο ομόλογο, άρα μπορούμε και χωρίς το 1 δις της δόσης(έτσι και αλλιώς τα δανεικά εκεί και σε τράπεζες πάνε μόνο).... Και κερδίζει χρόνο, γιατί συνεχίζει να έχει "ύποπτους" βουλευτές, για ανταρσύες-αποστασίες.....Και μετά, αφού πουλήσει "αντίσταση", να εκβιάσει βουλευτές, για να ψηφίσουν τα μέτρα, στον 90' του αγώνα! Τα μέτρα πρέπει να περάσουν μέχρι το τέλος Δεκέμβρη, αφού π.χ. η ισχύουσα ρύθμιση για πλειστηριασμούς λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Να δούμε τα βασικά που θέλει η τρόικα:
1. Θέλει να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί χωρίς κανένα περιορισμό.
2. Θέλει να αυξηθεί η φορολογία στα ακίνητα
3. Θέλει να κλείσει εντελώς η αμυντική βιομηχανία της χώρας
4. Θέλει να απλυθουν 14.000 δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς νέες προσλήψεις που λέει η κυβέρνηση
5. Και αυτό που δεν λένε δημόσια...Περεταίρω πτώση του κατώτατου μισθού με πλάγιους τρόπους.

Μήπως θυμόμαστε γιατί, μας είπαν, ότι έπρεπε να μπούμε σε μνημόνια το 2010;

Είμαστε λαός, δυστυχώς, με κοντή μνήμη. Ξεχνάμε εύκολα, βρε αδελφέ.... Χωρίς να ανατρέξω σε κείμενα της εποχής, με τα λίγα που θυμάμαι, ως Έλληνας και εγώ, το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια γιατί χρωστάγαμε 300 δις ευρώ, χρέος που αντιστοιχούσε στο 120% του ΑΕΠ, και οι "κακές" αγορές, κρίνοντας μη ανταγωνιστική την Ελλάδα, έκριναν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αυξάνοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικά επίπεδα.

Να θυμίσω πάλι, το δούλεμα του PSI, και το παραμύθι το 2012, που ενώ είχε εκτοξευτεί το χρέος, τότε μας είπαν, ότι θα βγούμε από τα μνημόνια, όταν το χρέος μας φτάσει στο 125% του ΑΕΠ.....Κανονικό δούλεμα. Θα μας έβγαζαν όντως από τα μνημόνια, όταν το χρέος μας θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό που ήταν το 2010, όταν μας έβαλαν στο λούκι.

Τριάμιση χρόνια μετά, το χρέος είναι κοντά στα 350 δις, και αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ.
Σε τι θα ωφελήσουν το χρέος και την εθνική οικονομία, τα μέτρα που ζητάει η τρόικα;;

Η απάντηση είναι κατηγορηματική.....Όχι μόνο δεν θα βοηθήσουν αλλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Με τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες θα μείνουν με χιλιάδες ντουβάρια απούλητα. Όσα πουλήσουν, θα τα πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές, και θα είναι ελάχιστα. Πουλώντας τα, σε χαμηλές τιμές, χάνονται οι εγγυήσεις τους, βάση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους, μειώνοντας το μέγεθος του, άρα και την πιστοληπτική τους δυνατότητα, από την ΕΚΤ. Με λίγα λόγια, οι τράπεζες, παίρνοντας στη κατοχή τους σπίτια, οδηγούνται γρηγορότερα στο λουκέτο τους.

Η αύξηση φορολογίας στα ακίνητα, θα μειώσει απλά την όποια κατανάλωση στην πραγματική οικονομία. Τα λίγα λεφτά που θα εισπραχθούν, θα είναι λιγότερα από αυτά που θα χαθούν από την επιδεινούμενη ύφεση.

Το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας μας, που παρήγαγε αναλώσιμα κυρίως για εμάς (βλέπετε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας, την απαγόρεψαν να φτιάχνει με μικρό κόστος εξοπλισμούς), απλά γίνεται για να τα αγοράζουμε και αυτά από τους δανειστές μας. Η κρίση είναι παγκόσμια, βλέπετε, νέοι πελάτες απαιτούνται!

Περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα επιφέρουν οριστική διάλυση σε υπηρεσίες που παρέχει το δημόσιο. Και αυτές οι υπηρεσίες θα δοθούν σ ιδιώτες, όπως έγινε με το τρελό κόστος, για να βγάλουν τα σχολικά βιβλία Μπόμπολας, και λοιποί μεγαλοεκδότες. Σκεφτείτε το απλά, το κόστος για τον φορολογούμενο, μία υπηρεσίας που παρείχε το δημόσιο, ήταν ανταποδοτικό. Δηλαδή απλά για να καλυφθούν τα έξοδα της υπηρεσίας και των υπαλλήλων της που την διεκπεραίωναν, στον ιδιώτη θα πληρώνεις το κόστος της υπηρεσίας, αλλά επιπλέον και το ΚΕΡΔΟΣ του......Έτσι θα έρθει ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή....Θα την πληρώνει πολλαπλάσια, αυτήν την ανάπτυξη ο φορολογούμενος και συνεπώς το Δημόσιο Ταμείο της χώρας,

Τέλος με τη περαιτέρω μείωση των μισθών, μειώνεται περαιτέρω και η κατανάλωση, άρα και τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ, και άλλους φόρους, όπως και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Μας καταστρέφουν- Να ξεκουμπιστούν από την χώρα!
Είναι σαφές, ότι ο όρος που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας, "αποικία χρέους", είναι εύστοχη και καίρια. Μας μετατρέπουν σε μία φτωχή και θλιβερή επαρχία, σκλάβων, που απλά κάποιοι από αυτούς θα παράγουν φτηνά στο μέλλον για αυτούς(τους δανειστές μας). Και με το χρέος στα ύψη, όμηροι των "αγορών" για δεκαετίες, η έννοια της εθνικής κυριαρχίας θα σβηστεί για την Ελλάδα, η οποία θα είναι όμηρος.

Να φύγουν λοιπόν, αυτοί και οι δόσεις του.....Όσο ο Σαμαράς, δέχεται να συζητάει τα παραπάνω μέτρα, δέχεται απλά το γενικότερο σχέδιο τους. Η συζητάς στο μημονιακό πλαίσιο που μας βάζουν ή όχι...Απλά τα πράγματα!

Και επειδή ο Σαμαράς, δέχεται την καταστροφή μας, μέσω μνημονίων, με την τρόικα, να τσακιστούν, να ξεκουμπιστούν....Και δεν εννοώ από την χώρα, αλλά από την εξουσία!
Γιατί πρέπει να μείνουν, για να δικαστούν, και να τιμωρηθούν!

Του Σπύρου Γουδέβενου για τον Άνεμο Αντίστασης

RAMNOUSIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...