Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Bank of America Merrill Lynch: Σημείο καμπής οι γερμανικές εκλογές για την Ελλάδα



  • Θα επακολουθήσει ένα 12μηνο σοβαρών αναταραχών και μεταβλητότητας  
  • Η λιτότητα θα προκαλέσει σοβαρές ζημίες...
Σημείο καμπής θεωρεί τις γερμανικές εκλογές για την Ελλάδα η Bank of America Merrill Lynch, θεωρώντας ότι μετά το γερμανικό αυτό πολιτικό ορόσημο, θα διαφανούν και πάλι τα προβλήματα του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 12μηνο που θα επακολουθήσει των γερμανικών εκλογών θα αποτελέσει άλλη μια μακρά περίοδο αναταραχών και μεταβλητότητας. Οι συνέπειες της λιτότητας και της σκληρής πολιτικής που ασκείται θα είναι ο βασικός λόγος των αρνητικών ειδήσεων που θα αναδεικνύονται.

"Ελλάδα και Πορτογαλία αναζωπυρώνουν τους φόβους για κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους", προσθέτει παράλληλα η Bank of America Merrill Lynch.

Εστιάζοντας περισσότερο στην Πορτογαλία, με αφορμή την πολιτική κρίση που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα, η αμερικανική επενδυτική εξηγεί: 

"Η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία θα συνεχιστεί. Η διατήρηση της αβεβαιότητας αυτής θα μειώσει τις πιθανότητες της άμεσης - και πλήρους - επιστροφής της χώρας στις αγορές για δανεισμό.

Όλες οι πρόσφατες εξελίξεις που έρχονται από την Πορτογαλία και την Ελλάδα επαναφέρουν στο επίκεντρο των ανησυχιών την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις και από την Ισπανία", σχολιάζει μεταξύ άλλων η Bank of America Merrill Lynch.

Και προειδοποιεί: Νέες εντάσεις θα σημειωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στις χώρες του υπερχρεωμένου Νότου.

Αλλά διευκρινίζει: Οι όποιες αναταραχές στην ευρωπαϊκή περιφέρεια θα κορυφωθούν, κατά πάσα πιθανότητα, αμέσως μετά τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2013.


Πηγή: Banking News
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...