Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ?

DRAXMI
Αντιγράφουμε σχόλιο χρήστη από το capital.gr για σημερινό άρθρο που λέει με 2 λόγια ότι το ΙΚΑ παίρνει για τις συντάξεις ειδικό δάνειο από το γενικό λογιστήριο του κράτους, καταβάλει συντάξεις και ελπίζει την επόμενη μερα οι ιδιώτες να πληρώσουν τον φόρο αίματος=εισφορές σε επίπεδα ίσα με του δανείου.
Γράφει (προφητικά?) ο χρήστης σαν σχόλιο στο άρθρο...

«Είπαμε ότι το Σεπτέμβρη θα αρχίσουν τα όργανα με αιχμή τα ασφαλιστικά ταμεία, και νάμαστε τώρα να τα χαιρόμαστε !
Μετά από 4 χρόνια σκληρή δοκιμασία, δεν έχουμε καταφέρει το πλέον βασικό: Να έχουν μπεί σε μιά “ρέγουλα” οι πάγιες υποχρεώσεις του Δημοσίου, και δεν υπάρχει τίποτε πιό πάγιο από συντάξεις και μισθοδοσίες.
Μετά από 4 χρόνια δεν μπορέσαμε, γιατί δεν θέλαμε, να “μοιράσουμε δυό γαιδουριών άχυρο’. Τόσα τα έσοδα των ταμείων, τόση η συμμετοχή του προυπολογισμού, τόσες πρέπει να είναι οι συντάξεις. Πάμε παρακάτω !
Το κλωθωγυρνάμε γύρω γύρω λές και από κάπου θα έρθει χρήμα με το μαγικό χαλί και θα αποτραπεί ο παραπάνω λογαριασμός. Και έχουμε τρελλάνει και όλο τον κόσμο από την μιά με το μαρτύριο της σταγόνας, και από την άλλη με το να του πουλάμε ψεύτικες ελπίδες.
Προφανώς, αν όντως προσαρμοστεί στο ασφαλιστικό σύστημα σε “διατηρήσημη βάση’, οι συντάξεις θα είναι πείνας. Γιαυτό οι αγαπητοί πολιτικοί μας απωθούν αυτή την εξέλιξη, λές και αμα η στρουθοκάμηλος χώσει το κεφάλι στην άμμο, το λιοντάρι δεν θα την φάει.
Νομοτελειακά, οι συντάξεις θα καταρρεύσουν, γιατί ήδη οι εισφορές από τον ιδιωτικό τομέα καταρρέουν. Και αν πάνε σε μεγαλύτερη φορολόγηση αντί για μείωση των παροχών, τότε θα καταρρεύσουν ακόμη πιό γρήγορα γιατί θα κλείσουν και άλλα κομμάτια του ιδιωτικού-παραγωγικού τομέα.
Πλησιάζει η στιγμή που το ψέμμα δεν θα μπορεί να πάει παρακάτω, όση ελπίδα και αν πουλάνε. Πλησιάζει η στιγμή γιά τις αληθινά μεγάλες αποφάσεις, δηλαδή γιά την εξής μία : Την επιστροφή στη δραχμή, με μονομερή ανακοίνωση στασης πληρωμών στο χρέος.
Μετά από 4 χρόνια ύφεση, ένα τέτοιο σόκ θα είναι μικρότερο από ότι θα ήταν τον Μάρτη του 2010. Ομως και τώρα θα δημιουργήσει τεράστιο πόνο. Για ένα διάστημα 6-12 μηνών η Ελλάδα θα ζήσει καταστάσεις ανάλογες του χειμώνα του 1942.
Ομως είναι η μόνη λύση γιά να σπάσει το απόστημα και να αρχίσει κάποια ανάκαμψη. Μέσα στο ευρώ και με ένα χρέος δυό φορές το ΑΕΠ, απλά δεν υπάρχει καμμία, μα καμμία, ελπίδα γιά άσπρη μέρα. Πηγαίνοντας στη δραχμή με ταυτόγχρονη χρεωκωπία, η Ελλάδα ξεφεύγει από τον βρόγχο που της έφτιαξε ο κομματισμός και τον πέρασε στον ξένο παράγοντα γιά να μας σέρνει σαν το σκυλί.
Το ότι οι έχοντες μια ηλικία ( και σε αυτούς ανήκω) θα συνθλιβούν είναι αναπόφευκτο. Ομως έχει μιά νότα δικαιοσύνης: Οι σημερινοί 60-70ρηδες φταίνε κατά πρώτο λόγο γιά το χάλι, είναι δίκαιο αυτοί να πληρώσουν το λογαριασμό. Αλλιώς πέραν του ότι ευθύνονται που κατέστρεψαν με τις επιλογές τους τη χώρα, θα ευθύνονται για την αλητεία να αγωνίζονται να κρατήσουν το εισόδημά τους εις βάρος της νεολαίας που υποφέρει. Τουλάχιστον να πάρουν ανάσες οι άφταιγοι, οι νέοι !»
Πηγή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...