Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τόσο καιρό, μόνο ψέματα λένε. Τώρα, γιατί πρέπει να τους πιστέψω;



Καλού κακού, λέω καλημέρα στο γείτονα. Λέω πιο πολλές καλημέρες, από προχτές. Μήπως και κάποιος δεν αδιαφορήσει, όταν θα έρθει η σειρά μου.

Δηλαδή, όλα αυτά, σήμερα, γίνονται για το καλό μου;

Όσο κοντή κι αν είναι η μνήμη μου, θυμάμαι να λένε πως και όλα τα υπόλοιπα "για το καλό μου γίνονται". Όλα για το καλό μου.

Και γμ την τύχη μου , ακόμα δεν το έχω δει αυτό το καλό. Δηλ. τώρα που θα πάνε κάποιοι φυλακή (αν...
 

πάνε και δεν γυρίσουν νικητές και τροπαιούχοι), εγώ θα πάψω να είμαι άνεργος, οφειλέτης και υποψήφιος για φυλακή και κατασχέσεις;

Δε μου βγαίνει και δεν το βλέπω. Σχέδιο εντός σχεδίου βλέπω.

Για να φτιάξω το δικό μου και το δικό σας κέφι, σε τούτους τους εμφυλιοπολεμικούς καιρούς, θα σας
πω ένα "ανέκδοτο". Κάθε τι που δεν εκδίδεται - προβάλλεται - παίζεται στις οθόνες και τα έντυπα των επίσημων μηdιακών Βαρώνων παραμένει "ανέκδοτο".

 

Το Ανέκδοτο έχει για τίτλο:

Με σκληρή δουλειά, πολύ κόπο και πολλές θυσίες θα εξοφλήσουμε το Χρέος (ή τα χρέη μας).

Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει σε άπειρες παραλλαγές;

Η καλύτερη παραλλαγή είναι αυτή που λέει:

"Ούτε πολλή δουλειά, ούτε αγώνες , ούτε θυσίες χρειάζονται. Απλώς, ψηφίστε μας και ως δια μαγείας αν δεν εξαφανίσουμε το Χρέος, σίγουρα θα το συρρικνώσουμε" (κάτι σαν την ταινία:  "Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά").

 

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:

Νομίσματα (ευρώ) σε κυκλοφορία (χαρτονόμισμα και κέρματα): 930.000.000.000 (930 δισεκατομμύρια) (στοιχεία 2010)


Δάνεια εμπορικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα(LOANS TO PRIVATE SECTOR): 10.651.867.000.000.000 (επειδή είναι βέβαιο ότι ο αριθμός θα σας μπερδέψει, μιλάμε για 10,65 τετρακισεκατομμύρια).

 

Επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε, ούτε καν Ευρώπη, τα αντίστοιχα ποσά για τον ένδοξο αυτό τόπο είναι:

Κυκλοφορούν νόμισμα: 22.500.000.000 (22,5 δισεκατομμύρια)

Δάνεια εμπορικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα: 230.000.000.000 (περίπου 230 δισεκατομμύρια)
Πάρτε το και σε εικόνα:


Από τα 230- 250 δις των δανείων στον ιδιωτικό τομέα  (οι αριθμοί έχουν πάντα μια απόκλιση γύρω στο 5-10%), τα 70 δις είναι σε κατάσταση "κόκκινου δανείου". (Μη ρωτήσετε πως τα 20 δις κυκλοφορούν νόμισμα γίνονται 180 δις καταθέσεις)

 

Μαζέψτε τώρα τα 930 δις, όλο το ευρώ που κυκλοφορεί, και πάμε όλοι μαζί να εξοφλήσουμε τα 10,65 τετράκις, που πήρε ο ιδιωτικός τομέας της Ευρώπης σε δάνεια.

Ή ας μαζέψουμε τα 20-22 δις που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και πάμε να εξοφλήσουμε τα 250 του ιδιωτικού τομέα συν τα 320 του κρατικού χρέους.  

Έναν γνωρίζω που κατάφερε με 5 άρτους και 2 ψάρια να χορτάσει 5.000 ανθρώπους. Ίσως, στη Δευτέρα Παρουσία Του -και αν λυπηθεί εμάς τους αμαρτωλούς- να ξανακάμει το Θαύμα. Αλλιώς οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

 

Τώρα, θα αναρωτηθεί κανείς: Οι τράπεζες πού βρήκαν τα λεφτά και μας δάνεισαν;

Καλά τώρα. Αυτή η ερώτηση αποτελεί από μόνη της ανέκδοτο.

Μόνο ο Ιησούς μπορεί να ταϊσει με 5 άρτους και 2 ψάρια 5.000 ανθρώπους;

Μπορούν και οι τράπεζες με 930 δις να μας δανείσουν 10,65 τετράκις ή τα 20 δις να τα κάμουν 250 .

Μη ξεχνάτε τον διευθύνοντα την Goldman Sachs: "Οι τράπεζες επιτελούν κοινωνικό έργο. Κάνουν τη δουλειά του Θεού".

 

(Διαβάστε λίγο και αυτούς που λένε ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ και ψάξτε να δείτε γιατί το λένε.

Και για να μην εμφανιστούν τίποτα πονηροί, η οποιαδήποτε απόκλιση από "πραγματικά" μεγέθη, δεν αναιρεί τη γενική τάση, την πραγματικότητα και τους συλλογισμούς που απορρέουν από την αλήθεια της).

----------

Για την ώρα, κλείστε την τηλεόραση και "ερευνάτε τας γραφάς". Μήπως και καταλάβουμε ποιοι μας κοροϊδεύουν, ποικιλοτρόπως. Και τότε, το μόνο που μας μένει είναι να οργανωθούμε και αναστηθούμε (από μόνοι μας και δίχως τη βοήθεια του Θεού ή των τραπεζικών  υπαλλήλων, που παριστάνουν τα κόμματα και τους πολιτικούς).

Αν νομίζει κάποιος ότι θα  ξοφλήσουμε ποτέ, όσο κι αν δουλέψουμε, όσο κι αν αγωνιστούμε, όσες θυσίες κι αν κάνουμε ή πιστεύοντας την τηλεόραση και τους πολιτικούς,  να μας το πει.

Η μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση είναι να πούμε πολλοί μαζί:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

"Οφειλέτες" όλων των ειδών, σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, ενωθείτε και οργανωθείτε.

Μετά θα δώσουμε ένα ραντεβού.

 

 

ΥΓ: Αν θέλετε να περνάμε καλά και να αλλάξουμε τα πράγματα που χαλάνε τις ζωές μας, μη με ρωτήσετε ποτέ τι βλακεία έχω ψηφίσει, τι ιδεολογία έχω και σε τι θεό πιστεύω. Για να μη γίνει η γιορτινή συνάντηση και η κοινή προσπάθεια ένα πεδίο βολής, όπου ο ένας θα σημαδεύει τον άλλον, ή, απλώς, αίθουσα της Βουλής. Το κοινό μας χάλι και το κοινό συφέρο μας ενώνουν. Τα άλλα είναι για να μας χωρίζουν και να βολεύουν κάποιους λίγους.  Εμείς είμαστε πολλοί και αυτό που μένει είναι να σμίξουμε.

Και μη ξεχνάτε τον Διονύσιο Σολωμό στους "Ελεύθερους Πολιορκημένους":

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος.
Τοιουτοτρόπως η υπόθεση δένεται με το παγκόσμιο σύστημα. -Ιδές τον Προμηθέα και εν γένει τα συγγράμματα του Αισχύλου.- Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. 
Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες"





Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...