Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητούν επιπλέον αστυνομική προστασία οι Τροϊκανοί!

Ζητούν επιπλέον αστυνομική προστασία οι Τροϊκανοί!
Η Τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά λίγοι ξέρουν το παρασκήνιο που προηγήθηκε πριν έρθουν εδώ.Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που φέρεται να διαβιβάστηκε μέσω των Βρυξελλών (Κομισιόν) και της Φρανκφούρτης (ΕΚΤ) στην ελληνική κυβέρνηση, οι δανειστές μας αξίωναν από την ελληνική πλευρά καλύτερη προστασία των... μελών της Τρόικας! Καλά διαβάσατε.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, οι δανειστές μας εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής της Τρόικας είναι επαρκώς προφυλαγμένοι από τον κίνδυνο να πέσουν θύματα επίθεσης λόγω κοινωνικών αντιδράσεων ή ακόμα και φασιστικής βίας, προερχόμενης όπως αφήνεται να εννοηθεί από την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Το σχετικό έγγραφο που έχει ημερομηνία μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να βρίσκεται ήδη στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία. Ωστόσο. κύκλοι της κυβέρνησης λένε ότι «τέτοια αιτήματα της Τρόικας είναι αστειότητες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουδέποτε δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.
Όμως η υπόθεση έχει περισσότερο βάθος από την σκοπια υπό την οποία θα την δει κανείς, και η οποία έχει να κάνει με το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν πλέον οι Τροϊκανοι, που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Το newsbomb με ρεπορτάζ του σας έχει μεταφέρει από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος με τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, ότι το περιστατικό έχει ταρακουνήσει τους δανειστές μας. Ο φόβος είναι διάχυτος και έχει να κάνει και με την ανάγκη επιπλέον προστασίας που νιώθουν πλέον όταν έρχονται στην χώρα μας. Φυσικό είναι βέβαια το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε ένα τέτοιο προκλητικότατο αίτημα της Τρόικας, όμως το συμπέρασμα είναι ένα: ότι μέχρι και σήμερα ακόμα οι δανειστές μας αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Έρχονται και φεύγουν από την Ελλάδα και δείχνουν να κινούνται σε τελείως διαφορετικές τροχιά από αυτήν στην οποία κινείται ο μέσος άνθρωπος στην χώρα μας.
Το ερώτημα που θέτουμε είναι για ποιον λόγο αξιώνουν από την ελληνική κυβέρνηση να τους παρέχει ανθρώπους, δηλαδή αστυνομικούς, για να τους... "προστατεύουν", και δεν ζητούν την επιπλέον προστασία από τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζονται, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ερώτημα για το οποίο μάλλον δεν θα λάβουμε ποτέ απάντηση...


newbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...