Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Συγχωνεύονται δύο από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά κανάλια!


Συγχώνευση-έκπληξη βρίσκεται στα “σκαριά” ύστερα από συμφωνία που προκύπτει μεταξύ μεγαλοεπιχειρηματιών...


Σίγουρα το θέμα αν έχει την κατάληξη που λέγεται, θα προκαλέσει αίσθηση!

Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, κοµβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν αφενός η µερική γεφύρωση του χάσµατος µεταξύ των δύο ανδρών, που επετεύχθη µετά την περιβόητη συνάντησή τους στα γραφεία του ∆ΟΛ, και αφετέρου οι δεύτερες σκέψεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη αναφορικά µε την επένδυσή της στο κανάλι της Κηφισιάς.

Εξάλλου, είναι πλέον κοινό µυστικό πως στα υψηλά κλιµάκια του Star υπάρχει έντονος προβληµατισµός για τα νούµερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, οι µέσοι όροι του οποίου στα νεανικά κοινά είναι πολύ κατώτεροι των αντίστοιχων του υπόλοιπου προγράµµατος.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει πριν από µερικές εβδοµάδες η στήλη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του οµίλου, Πάνος Κυριακόπουλος, είχε αποστείλει ηλεκτρονικό µήνυµα σε όλα τα κορυφαία στελέχη και τους αρχισυντάκτες του καναλιού, µέσω του οποίου υπενθύµιζε πως, παρά τη στροφή στην ενηµέρωση, τα νεανικά κοινά παραµένουν η κεντρική στόχευση για όλες τις ζώνες (άρα και το δελτίο).

ΘΕΤΙΚΑ. Με βάση αυτά τα δεδοµένα, αλλά και τα γνωστά οικονοµικά προβλήµατα του «µεγάλου καναλιού», η πλευρά Βαρδινογιάννη επαναφέρει δυναµικά το ζήτηµα της συγχώνευσης, το οποίο, πέραν του τετ-α-τετ Βαρδή-Ψυχάρη, συζητήθηκε και στην πιο πρόσφατη συνάντηση του αφεντικού του ∆ΟΛ µε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, για την οποία σας ενηµέρωσε το «S» στο προηγούµενο φύλλο.

Το µόνο σίγουρο, βέβαια, είναι πως αυτή τη φορά ο Σταύρος Ψυχάρης βλέπει απολύτως θετικά τη συγκεκριµένη προοπτική, στο πλαίσιο της ανάγκης για την εξεύρεση λύσης στα οικονοµικά του Mega.

Ας µη λησµονείται, άλλωστε, ότι ο κ. Βαρδινογιάννης έχει αυτή τη στιγµή το πάνω χέρι στις πρωτοβουλίες αναφορικά µε την αναχρηµατοδότηση των δανείων του καναλιού από τις τράπεζες, αφού τόσο ο κ. Σταύρος Ψυχάρης όσο και ο κ. Γιώργος Μπόµπολας έχουν ανοικτά µέτωπα µε τη δανειοδότηση που επιδιώκουν για τον ∆ΟΛ και τον «Πήγασο» αντίστοιχα.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, το στοιχείο που θα κρίνει προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα είναι η στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Μπόμπολας, ο οποίος, ως γνωστόν, κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της «Τηλέτυπος».

 Παραπολιτικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...