Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με αγάπη για τον συνάνθρωπο.

by Giorgos Spanidis


Τεχνητές κρίσεις, Χ Ρ Ε Ο Σ μετά την καταράκωση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, απαξίωση της εργατικής τάξης του εργάτη, του ίδιου του αγρότη, του βιοπαλαιστή, κλείσιμο εργοστασίων τα οποία παρήγαγαν και  πλεόνασμα προϊόντων προς εξαγωγή, αφανές εμπάρκο των μεγάλων δυνάμεων ...
(ή φανερό - ρίξτε μια ματιά στα super market της Ευρώπης και αναρωτηθείτε γιατί...), γιατί εδώ πάλι περίτεχνα εκτόξευσαν το κόστος παραγωγής σε λιγότερο από μια 15ετία και έπειτα με αυτή τη δικαιολογία δεν προτιμούν τα Ελληνικά προϊόντα.


Αλλά πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τους άλλους, να θωρακιστούμε από αυτούς.... και όπως έγραψαν τα αδέλφια "Wachowski" στην κινηματογραφική ταινία "V for Vendetta" στο σημείο όπου βγάζει λόγο ο πρωταγωνιστής λέει: "if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror".

Εκεί θα βρείς τον τελικό ένοχο της ιστορίας, που ανέχθηκε τόσο καιρό όλα αυτά, που ψήφισε για το ρουσφέτι του παιδιού του, που καθησυχάστηκε με μια σύμβαση πάλι ρουσφετιού να νομιμοποιηθεί, που δε νοιάστηκε και απείχε από κάθε μορφή ενεργής πολιτικής έκφρασης και άφησε τους σκύλους να αλωνίσουν...
Εν τέλει δε κατηγορώ κανέναν από εμάς, η παιδεία που μας αποκρύψανε, η λογική που μας αφαιρέσανε μεθοδικά (αφαιρώντας καταρχήν από τα σχολικά βιβλία - κάποτε όλοι οι άνθρωποι διδάσκοντω τη λογική επιστήμη, έστω και κάποιες αρχές της), η κοινωνική απαξίωση που σαν αποτέλεσμα είχε την έλλειψη βαθύ στοχασμού, οράματος, κρίση του θεσμού της οικογένειας (γιατί νομίζετε ότι οι περισσότεροι αναρωτιέστε γιατί και αν θα κάνετε οικογένεια; - Επειδή  οι καιροί και τα πράγματα είναι δύσκολα; Επειδή δε ξέρετε αν βιοποριστικά θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε; Ή μήπως η κοινωνία ευθύνετε για την κρίση της οικογένειας; Μήπως λοιπόν αυτή η κοινωνία που υπηρετεί το χρήμα και τους πελάτες της δε χωράει αγάπη, συμπόνοια, αλληλοκατανόηση, σεβασμό και άλλα πολλά που και προυποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία είναι, αλλά και για μια μη παθολογική οικογένεια;) Και δυστυχώς έτσι σας μάθαν να σκέφτεστε, ατομικά και μόνο.
Με όλα αυτά λοιπόν τα περίτεχνα, δαιμονικά θα έλεγα παίγνια, οι κυβερνήσεις διαμορφώσαν έναν άνθρωπο φοβισμένο - ελεγχόμενο ανήμπορο να οραματιστεί και να ονειρευτεί για το μέλλον του και τον κάναν να νομίζει ότι είναι και ελέυθερος και ζει δημοκρατικά.
Ε φτάνει πια... Το ποτήρι ξεχείλισε, ο κόσμος ευτυχώς ακόμα, και ο Έλληνας, δεν είναι όπως τον θέλετε όχι όλοι. Amerikanski (goldman sachs) Go home, στο διάολο όλοι σας, να πάτε να απομυζήσετε καμιά άλλη χώρα, δε σας έχουμε ανάγκη, και πνέυμα έχουμε, και συνήθειες έχουμε, και θρησκείες και φιλοσοφίες να ζήσουμε, δε σας θέλουμε κύριοί μου, δε σας θέλουμε και δε θα σας θελήσουμε ποτέ ξανά πάνω από το κεφάλι μας. Και  ό,τι θέλουμε θα το επιλέγουμε εμείς χωρίς να μας το επιβάλει κανείς και να μας καταιγίζουν συνέχεια με αηδίες και κουτόχορτα. Σαφώς και έχουμε μάθει πολλά και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε από όλο τον κόσμο αλλά δε θέλουμε καμία επιβολή.
Νοιώστε, αισθανθείτε, συναισθανείτε, συσπειρωθείτε, αντισταθείτε,

 α γ α π ή σ τ ε και απομακρύνετε όσους δε σας αφήνουν.

Με αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...