Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι ελεγκτές και εμείς έχουμε ήδη χρεοκοπήσει



Έρχονται οι ελεγκτές, διαλαλούν τα κανάλια, και θα κάνουν τα πάντα φύλλο και φτερό. "Δεν φταίει", λένε, "η ύφεση για την υστέρηση εσόδων. Κάτι δεν κάνετε καλά". Οι σοφοί πιστεύουν ότι οι λύσεις τους δουλεύουν. Ή μήπως θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση;

Πως; Μα με το να μας αναγκάσουν να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Μας βάζουν να πατάμε το γκάζι αλλά χωρίς να έχουμε βάλει ταχύτητα. Δεν μας αφήνουν να την βάλουμε και όσο βλέπουν ότι δεν προχωράει το όχημα μας φωνάζουν για περισσότερο γκάζι. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι χωρίς ταχύτητα το όχημα δεν τσουλάει.

Που θα πάει λοιπόν αυτό; Θα κολλήσουμε την μηχανή ή θα τους πούμε "φτάνει, αυτά που προτείνετε δεν γίνονται". Δυστυχώς κρίνοντας από την εώς τώρα πορεία της κυβέρνησης μάλλον προς το κόλλημα πάμε. Και είναι αστείο γιατί υποτίθεται ότι μας δανείζουν για να μην χρεοκοπήσουμε. Ποιος να μην χρεοκοπήσει; Εγώ, εσείς, ποιος; Με τόσα μαγαζιά που κλείνουν καθημερινά και με την ανεργία να πλησιάζει και να ξεπερνάει οσονούπω το 20% δεν μπορώ να αντιληφθώ τι παραπάνω θα σήμαινε μια χρεοκοπία.

Μιλάνε για ύφεση 5.4% εφέτος. Με δυο λόγια σε δυο χρόνια το ΑΕΠ συρρικνώθηκε πάνω από 10%. Σκεφτείτε το, 10%. Αν χρεοκοπούσαμε, πόσο θα συρρικνωνότανε; Παραπάνω; Δεν νομίζω, αλλά ακόμη και σε τέτοιο ενδεχόμενο, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα έχουμε άλλο ένα -5% του χρόνου και του παραχρόνου και πάει λέγοντας αφού τα μέτρα ανατροφοδοτούν πεισματικά την ύφεση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται εκεί για να εκτελεί εντολές αλλά για να κυβερνά και το καθήκον της είναι η μέριμνα για το καλό της χώρας. Πάντα υπήρχαν πολιτικές λύσεις και πάντα θα υπάρχουν. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν και πολιτικοί με βάρος ανάλογο των πολιτικών του παρελθόντος.

Υπάρχουν;



 http://center24.blogspot.com/2011/08/blog-post_7876.html#ixzz1WP0mJVRS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...