Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σύντομα ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις




Ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις τις επόμενες μέρες προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, κατόπιν της επικείμενης συνεδρίασης του συμβουλίου του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των εταίρων μας.
Ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις τις επόμενες μέρες προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, κατόπιν της επικείμενης συνεδρίασης του συμβουλίου του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των εταίρων μας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χθες πως...
το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα εφαρμοστεί χωρίς παρέκκλιση. «Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να συγκεντρώσουμε 1,7 δισ. ευρώ» είπε ο υπουργός που δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Αναφερόμενος πάντως στη χρηματιστηριακή συγκυρία περιορίστηκε να πει πως «θα προχωρήσουμε κατά προτίμηση με επιλογές οι οποίες δεν επηρεάζονται από την κατάσταση των διεθνών αγορών και όπου πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατάσταση του χρηματιστηρίου μπορούμε να βρούμε τρόπους ενσωμάτωσης της προσδοκίας βελτίωσης στο μέλλον». Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις χρηματαγορές εντείνει τον προβληματισμό για τις πωλήσεις κρατικής περιουσίας που έχουν προγραμματιστεί.
Πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει η «Η» αναφέρουν πως είναι πιθανή η μετάθεση της πώλησης της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ τον επόμενο χρόνο και όχι έως το τέλος του 2012, αλλά όμως είναι αρκετά δύσκολη η χρονική μετάθεση της πώλησης μεγάλων εισηγμένων φέτος, καθώς τα έσοδα δεν μπορούν να υποκατασταθούν εύκολα και ο στόχος για τα έσοδα είναι απαράβατος από την τρόικα. Ο στόχος έως το τέλος του έτους προβλέπει έσοδα 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ τα αναμένουμε έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
 
 
 
Πηγή : Ημερησία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...