Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο “σκιώδης πρωθυπουργός”

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟ

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
«Δεν θα είμαι σκιώδης πρωθυπουργός» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Γερμανός  αρχηγός της   Δύναμης κρούσης κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ, που αναλαμβάνει καθήκοντα στην Αθήνα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Και αφού, λοιπόν, δεν θα είναι «σκιώδης», τι θα είναι; Γιατί «μη σκιώδης» πρωθυπουργός, σημαίνει απλά, Πρωθυπουργός.
Ο επί του παρόντος «αληθινός» πρωθυπουργός, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, τι λέει επ’ αυτού;
Κα οι κύριοι Πάγκαλος και Βενιζέλος τι θα είναι, δηλαδή; Αντιπρόεδροι του μη σκιώδους  κ. Ράιχενμπαχ;
Πολύ περισσότερο που η παραμονή του στην Ελλάδα (κατά τον ίδιο) θα είναι χωρίς χρονικό όριο. «Όσο χρειαστεί», μας λέει. Και ποιος θα αποφασίσει το πόσο θα χρειαστεί;
Και μια ερώτηση προς τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (όχι ως αντιπρόεδρο): Ποια είναι η νομική βάση της αποστολής του κ. Ράιχενμπαχ, των δύο υπαρχηγών του  και των «οπλιτών» (τρόπον τινά) της «Δύναμης κρούσης»
Οι «αρμοδιότητές» τους πάντως, όπως περιγράφονται στο έγγραφο της Εντολής που  έδωσε ο κ. Μπαρόζο στις Δυνάμεις, μάλλον πολύ πέραν της Συνταγματικής μας νομιμότητας βρίσκονται και πάντως πάρα πολύ πέραν της θεσμικής αρμοδιότητας του προέδρου της Κομισιόν, έστω και με την (αισθητικής ισχύος) συνυπογραφή του κ. Ρεν.
Ας τα ξαναδεί λίγο αυτά, καλού-κακού, ο κ. Βενιζέλος πριν αρχίσουν οι «επιχειρήσεις κρούσης» και βρεθούμε προ τετελεσμένων.
Μετά πάσης τιμής
Σταύρος Γεωργίου


http://www.statesmen.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...