Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ποιους έσωσαν Ε.Κ και Χ.Α με την απόφαση – σταθμό(!) της Παρασκευής…


Μια σημαντική (!) απόφαση για το μέλλον της χειμαζόμενης ελληνικής κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε εσπευσμένα την Παρασκευή εν μέσω Αυγουστιάτικης ραστώνης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Δ.Σ του χρηματιστήριου τα οποία ως γνωστόν βρίσκονται πάντα στις επάλξεις για NA προστατεύουν τους έλληνες επενδυτές….

Πιο συγκεκριμένα οι ιθύνοντες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αποφάσισαν ξαφνικά και εν μέσω θέρους να καταργήσουν τον κανόνα της χαμηλής τιμής των 0,30 €. που οδηγεί στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς, μετοχές εισηγμένων εταιρειών η τιμή των οποίων κινείται κάτω από τα 0,30 ευρώ για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα να δώσουν και καμιά εξήγηση για την απόφαση τους αυτή. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτήν την ξαφνική σπουδή των παροικούντων την Ιερουσαλήμ;

Το S10 σας παραθέτει την λίστα των μετοχών που με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής θα κινδύνευαν να μπουν τις επόμενες μέρες δεδομένης και της κακής κατάστασης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στην κατηγορία χαμηλής διασποράς και αφήνει τα συμπεράσματα για εσάς…

MARFIN INVESTMENT GROUP (ΚΟ) 0,31

MARFIN POPULAR BANK (ΚΟ) 0,31

ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ (ΚΟ) 0,31

ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (KΟ) 0,3

ΥΓΕΙΑ (ΚΟ) 0,3

ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (ΚΟ) 0,3

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (ΚΟ) 0,29

ΒΑΡΒΕΡΗΣ Ν. - MODA BAGNO (ΚΟ) 0,28

Καμιά φορά ένας τόσο μικρός πινάκας με αριθμούς λέει τόσο μεγάλες εκκωφαντικές αλήθειες που είναι πια βέβαιο ποιο θα είναι το μέλλον του ελληνικού χρηματιστήριου υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Λαζαρίδη και Γαβριηλίδη. Ταυτόχρονα θα είχε ενδιαφέρον να ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη την παραπάνω απόφαση τον τρόπο και το χρόνο που αυτή πάρθηκε και τις συνέπειες της στην ελληνική κεφαλαιαγορά και του έλληνες επενδυτές.

Κατά τα λοιπά επειδή …μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα όπως λέει και ο λαός στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης επιστρέφουν από τη Δευτέρα 29 μετοχές εισηγμένων εταιρειών που διαπραγματεύονται στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να καταργήσει τη διάταξη του κανονισμού του Χ.Α. που οδηγεί στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και χαμηλής διασποράς, μετοχές εισηγμένων εταιρειών η τιμή των οποίων κινείται κάτω από τα 0,30 ευρώ για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις.

Οι 29 μετοχές που θα κοσμούν από την ερχόμενη Δευτέρα και πάλι το ΧΑ είναι οι εξής: A.S. Company , Avenir, Paperpack -Τσουκαρίδης, Sciens , Spider , Unibios, ΝΕΛ, Αφοί Κορδέλλου , Βιοτέρ, Γ. Ε. Δημητρίου, Γενική Εμπορίου, Γιουρομπρόκερς, Λιβάνης, Μουζάκης, Ελληνική Υφαντουργία, Παϊρης, Imperio, Μπουτάρης, ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ- Ξυλεμπορία, Μοχλός, Moda Bango, Δρομέας, Προοδευτική, Συστήματα Μικροϋπολογιστών, Σάνυο, T Bank, Fieratex, Fintexport, και Χατζηϊωάννου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...