Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πλήρης άγνοια για λάθρο από ΥΠΕΣ: «Δεν γνωρίζουμε πόσοι ζουν στην Ελλάδα»!! Τι να πουν, οτι έχουμε πάνω από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες;;Την πλήρη άγνοια του κράτους για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην χώρα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός δίνοντας στοιχεία για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237. 

Όσο για τους παράνομα διαμένοντες ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων. 

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «οποιαδήποτε άλλη απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού του: των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα είναι εντελώς παρακινδυνευμένη» 

Δηλαδή ο μοναδικός αριθμός αφορά από το 2008 και μετά ενώ πριν το 2008 ουδείς πάλι γνωρίζει πόσοι εξακολουθούν να βρίσκονται παράνομα στη χώρα.


ellinonpaligenesia.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...