Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι Γερμανοί παζαρεύουν με την Τουρκία …. για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
From HEIL GAP (or mind the GAP )
Η Παρατήρηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου ότι η Γερμανία και η Γαλλία μια ημέρα θα σέρνονται “στα γόνατά τους” επαιτώντας ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έχει θυμώσει το Βερολίνο και …. έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα.
Το σχόλιο που έγινε από τον εν ενέργεια ευρωπαίο επίτροπο Günther Oettinger, ήταν το πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες της χώρας . ( Ενα Γερμανό Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό …. ένα βλάκα και μισό … θα τον θυμάστε από το περσυνό μου άρθρο ….
Γερμανός Επίτροπος στην Ε Ε δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει κυανόκρανους στην χώρα μας , δια να εισπράξουν φόρους και να εκποιήσουν την Ελληνική περιουσία)
"Θα ήθελα να στοιχηματίσετε ότι...
μια μέρα μέσα στην επόμενη δεκαετία η Γερμανίδα καγκελάριος και ο ομόλογός της στο Παρίσι θα πρέπει να συρθούν στα γόνατά τους να επαιτούν από την Άγκυρα και τους Τούρκους που σήμερα έρχονται ως φίλοι σε μας" , φέρεται να είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη Δευτέρα στο γραφείο Βρυξελλών του Konrad Adenauer Stiftung.

Καθώς λοιπόν η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ επισκέπτεται την Τουρκία, η ισλαμική γείτονα μας χώρα …. πιέζει για παραχωρήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς, είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν οι Ευρωπαίοι κάποια μέρα “θα έρχονται να προσκυνήσουν υποβάλλοντας τα σέβη ή θα γονατίζουν” για να ζητήσουν από την Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.
“Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο ξέρω στα σίγουρα”, πρόσθεσε, “είναι ότι σίγουρα θα ενδώσουν”...

Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην 27-μέλος μπλοκ έχουν παγώσει για περισσότερο από δύο χρόνια.
Από την αρχή των προσπαθειών προς την ένταξη το 2005, η Τουρκία έχει εκπληρώσει μόνο ένα από τα 34 κεφάλαια του κοινοτικού κεκτημένου που απαιτούνται για την είσοδο.

Η Γαλλία – η οποία, μαζί με τη Γερμανία, εμπόδισε την τουρκική ενταξιακή διαδικασία υπό τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί – έκανε γνωστό πριν από δύο εβδομάδες ότι θα μπορούσε να άρει τον αποκλεισμό.

Σε μια χειρονομία καλής θέλησης, η νέα κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Hollande είναι έτοιμη να ανοίξει ένα άλλο κεφάλαιο της διαδικασίας.

Η προσπάθεια συμφιλίωσης Τουρκιας-ΕΕ άρχισε αφότου ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πράγα στις αρχές Φεβρουαρίου προειδοποίησε – όπως ακριβώς είχε κάνει και το φθινόπωρο του 2012 στο Βερολίνο – ότι η υπομονή του εξαντλείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Μετά από 50 χρόνια στις πύλες της ΕΕ, η ευρωπαϊκή κοινότητα θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει”, είπε.


Ως εναλλακτική λύση, ο πρωθυπουργός πρότεινε ότι η χώρα του θα μπορούσε να ενταχθεί και στην Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης, η οποία εκτός από τη Ρωσία και την Κίνα περιλαμβάνει και τις αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες,.
“Οι οικονομικές δυνάμεις του κόσμου στρέφουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά, και η Τουρκία είναι μία από αυτές τις αναπτυσσόμενες οικονομίες,” δήλωσε ο Ερντογάν.

Αυτό το σενάριο μπορεί να είναι το κίνητρο, και σιγουρα με αυτό πρόκειται να καταπιαστεί η Μέρκελ στην Άγκυρα, κατά τις πολιτικές συνομιλίες τη Δευτέρα, μετά την επίσκεψη της στα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία.

Κατά την άποψη της Άγκυρας, η «λυδία λίθος» για τη στάση του Βερολίνου προς την χώρα είναι το ερώτημα του “πώς γίνεται ο χειρισμός των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες από την ΕΕ. ”
"Είναι ντροπή η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρας, να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο από την ΕΕ για το θέμα των θεωρήσεων", δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και παραπονέθηκε. πρόσφατα «Είναι ακατανόητο για τους ανθρώπους μας».

Για χρόνια, η Τουρκία ζητά άρση στους περιορισμούς της βίζας, για να διευκολύνει τους πολίτες της που ταξιδεύουν σε χώρες εντός της Ζώνης Σένγκεν στην ΕΕ.

Κατά την επίσκεψη της στην Τουρκία, η Μέρκελ έχει επανειλημμένα πει επίσης ότι ακόμη και οι Τούρκοι επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Γερμανία έχουν το πρόβλημα θεώρησης της βίζας .
Όμως, λίγα έχουν γίνει για να αλλάξει αυτό.

Τώρα, η Άγκυρα έχει λάβει πρόταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που προτρέπει την Τουρκία να υπογράψει μια συμφωνία που απαιτεί να πάρει πίσω τους παράνομους μετανάστες που διασχίζουν τα σύνορά της προς την Ελλάδα.
Σε αντάλλαγμα, αντιπροτείνει να επαναληφθεί η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης βίζας της ΕΕ για τους Τούρκους.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καθυστερήσει την υπογραφή, γιατί θέλει μια εγγύηση ότι η σταδιακή άρση της υποχρέωσης θεώρησης θα έχει πραγματικά προγραμματιστεί.
Μετά τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Hans-Peter Friedrich που απέρριψε κατηγορηματικά την άρση της υποχρέωσης θεώρησης βίζας για τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία πριν από 10 ημέρες, οι Τούρκοι περιμένουν με αγωνία οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει να πει η Μέρκελ επί του θέματος.

From HEIL GAP (or mind the GAP )

Υ.Γ.1.
Τώρα γιατί τα ΜΜΕ αποκρύπτουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες για τις τουρκογερμανικές συνομιλίες ;;;;;;
Μα για να μπορούν να ισχυριστούν … ότι το γ@ιδ%ρ& ο s@m@r@s … ήταν εκείνος που τα κατάφερε …. στην περίπτωση που υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη επάνω στο θέμα των λαθρο …
Υ.Γ.2.
Χα, χα, χα ….η Τουρκία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει μέλος του SCO αντί να συνεχίσει τις προσπάθειές της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ;;;;;
( ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ποια είναι η Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης;
Πλήρη μέλη της SCO είναι η Κίνα, η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Η Μογγολία, η Ινδία, το Ιράν και το Πακιστάν έχουν καθεστώς παρατηρητή στην SCO, ενώ η Τουρκία είναι εταίρος του διαλόγου μαζί με τη Σρι Λάνκα και τη Λευκορωσία.)


Μα φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει ποτέ δεκτή η Τουρκία ως πλήρες μέλος στην Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης .
Χα, χα, χα ….
Κάτσε ρε μπαγάσα Ταγίπ … για κορόιδα ψάχνεις ;
Αν δεν κάνω λάθος η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η SCO θεωρείται ότι ενεργεί ως αντίβαρο για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Κεντρική Ασία – αν όχι ότι είναι εντελώς αντι-αμερικανική.

Η SCO έχει ζητήσει από τα στρατεύματα των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις σε πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης του Κιργιστάν μέλος της SCO και το Ουζμπεκιστάν, για υποστήριξη στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Παρά το γεγονός ότι οι βάσεις υπόκεινται σε διμερείς συμφωνίες με τις εμπλεκόμενες χώρες και όχι με την SCO, θα είναι ένα ακανθώδες ζήτημα του τι θα συμβεί σε αυτές τις βάσεις, όταν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν στο τέλος του 2014.

Φυσικά, οι ΗΠΑ έχουν μια μεγάλη στρατιωτική παρουσία στην Τουρκία. Εάν η Τουρκία ενταχθεί στην SCO, τι θα συμβεί με τις βάσεις των ΗΠΑ εκεί;
Θα θελήσει η Τουρκία να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ;
Δεδομένου ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε, θα είναι «ενδιαφέρων». αν η Τουρκία ενταχθεί στην SCO,

Μάλλον η ένταξη της Τουρκιάς στην SCO …. είναι ένα πρόσχημα για την «υψηλή» Διπλωματία της Ε.Ε.;

Πηγή: http://www.zoomblog.org

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...