Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι «75» κατά Βενιζέλου...


Νέο χτύπημα από την «κίνηση των 75» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο καλεί να δώσει τέλος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. «Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Όσοι βολεύονται με ένα "μικρό" ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από ...

την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο», επισημαίνουν στην ίδια ανακοίνωση.

«Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την ΝΔ. Υπήρχαν εναλλακτικές που αποκλείστηκαν», όπως θεωρούν οι ίδιοι. Και σημειώνουν πως η χώρα θα μπορούσε να είχε Οικουμενική Κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό όρους και εγγυήσεις, με διαφανείς γραμμές προγραμματικής συνεργασίας.

«Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά, με ή χωρίς "Ευρωπαϊκή παράταξη", "Νέα Ελλάδα" κλπ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», υπογραμμίζουν και σημειώνουν πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι η επαναθεμελιώση των σχέσεων του με τους πολίτες και η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Η σύγχρονη Κεντροαριστερά, όπως αναφέρουν, δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής, αλλά ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών, σημειώνουν αφήνοντας αιχμές για την "κίνηση των 58".

Ζητούν, τέλος, από την ηγεσία του κόμματός τους να πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και άρα να μην κόψει τις γέφυρες με την Αριστερά, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργάζεται προς τα δεξιά, και όσους «μετά βδελυγμίας απορρίπτουν κάθε προοπτική μελλοντικής προγραμματικής συμφωνίας με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς».


Πηγή: capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...