Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο Ξηρός, ο Τόμσεν και ο ρόλος των Αμερικανών....


MΠΑΖΟΥΚΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Ο Ξηρός, ο Τόμσεν και ο ρόλος των Αμερικανών
Από τον Κάζα Νόβα:




Η φήμη κυκλοφορεί απο στόμα σε στόμα στα δημοσιογραφικά γραφεία και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του δημοσιεύματος της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, η οποία έκανε αναφορά στην πιθανότητα ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα με στόχο την Τρόικα: Η απόδραση του Ξηρού θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή δικαιολογία ώστε να μην ξαναπατήσει ο Πολ Τόμσεν στην Αθήνα, επικαλούμενος κίνδυνο για τη ζωή του.

Η εικόνα των τροικανών που κυκλοφορούσαν χαλαροί στους δρόμους της Αθήνας ή διασκέδαζαν στα αθηναικά club δύσκολα θα επαναληφθεί.

Μόνο και μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις των Αμερικανών για την απόδραση του Ξηρού φθάνουν και περισσεύουν για να επανατοποθετήσουν την Αθήνα ψηλά στη λίστα του παγκόσμιου χάρτη επικινδυνότητας. Ήδη κάποιοι αρθογράφοι άρχισαν να συγκρίνουν την εμφάνιση Ξηρού στο γνωστό video με εκείνες του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σε μια περίοδο που κλείνονται τα πακέτα των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων για το ελληνικό καλοκαίρι του 2014 η αμερικανική επικοινωνιακή καταιγίδα για τον Ξηρό αρκεί για να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της Όλγας Κεφαλογιάννη που φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ των 17 εκατ. τουριστών που σημείωσε πέρυσι.

Ειδικά μετά τον Μάιο τουρίστες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να έχουν την περιέργεια να έλθουν στην Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά την φυλή των συριζαίων που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν.

Τα μηνύματα τέλος πάντων από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αρχίζουν να δείχνουν απειλητικά και όσο ο Ξηρός παραμένει ασύλληπτος ο Δένδιας κάθε βράδι που θα πέφτει για ύπνο θα τρέμει στην ιδέα ότι θα χτυπήσει το κινητό του.

Tην ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχει παραλύσει. Ο μόνος που κινείται είναι ο Χάρης Θεοχάρης, με τις θανατηφόρες για την ΝΔ επιλογές του και οι άνδρες του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι.

Το πως αυτή η σαστισμένη κυβέρνηση που δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει θα μπορέσει να φθάσει ως τον Μάρτιο του 2015-εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας- αποτελεί μυστήριο που ξετυλίγεται μέρα με την μέρα σαν θρίλερ.

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πλέον μόνο σαν όνομα καθώς το κόμμα του Τζουμάκα, η Κίνηση του Καρχιμάκη και η Πρωτοβουλία των 58 ταβλαδόρων του Κολωνακίου διεκδικούν τα τελευταία ρετάλια που δεν βρήκαν καταφύγιο στην Κουμουνδούρου που ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Το ότι η απόδραση του Ξηρού αποτελεί ένα μπαζούκας στα χέρια των Αμερικανών το οποίο σημεδεύει την ελληνική κυβέρνηση δεν χωρά αμφιβολία. Το να μεθόδευσαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί την απόδρασή του ακούγεται ενδιαφέρουσα θεωρία συνομωσίας και σαν τέτοια δύσκολα θα χάσει την αξία της-αρκεί να σκεφθεί κανείς πόσες αντίστοιχες έχουν κυκλοφορήσει για την δολοφονία του Κέννεντυ.

Γιατί όμως οι Αμερικανοί να θέλουν να πνίξουν την κυβέρνηση του Σαμαρά; Ο προφανής λόγος θα μπορούσε να είναι η εκδίκησή τους για τα κολλητιλίκια των δικών μας με τη Μέρκελ. Είναι όμως αυτός ο λόγος αρκετός; Με τα πετρέλαια του Μανιάτη τι γίνεται αλήθεια; Τι συμβαίνει με την περίφημη ΑΟΖ; Δεν είναι απορίας άξιο πως η κυβέρνηση μιας χρεοκοημένης χώρας δεν κάνει τίποτε σ΄αυτή την κατεύθυνση; Τι είναι αυτό που προκαλεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν δίνει εντολή ώστε να ελεγχθούν για παράδειγμα τα εμβάσματα των 300 δις που έχουν βγει στο εξωτερικό; Μήπως υπάρχει βέτο από συγκεκριμένες τράπεζες του εξωτερικού στις οποίες έχει φυγαθευθεί η λεία των εγχώριων λαμογίων;

Τι είναι αυτό που κολλάει τις έρευνες στην λίστα Λαγάρντ για παράδειγμα; Γιατί τόση αργοπορία. Γιατί ο Σαμαράς δεν ζητάει την βοήθεια έμπειρων στελεχών από ευρωπαικές χώρες ώστε να ανοίξουν τα μάτια των δικών μας ελεγκτικών μηχανισμών και να εντοπισθεί το "ελληνικό" χρήμα που έχει φυγαδευθεί στο εξωτερικό;

Μήπως οι δανειστές μας αποφάσισαν να εντοπίσουν και να δεσμεύσουν τα δις των Ελλήνων που βγήκαν στο εξωτερικό μια και θεωρούν ότι πρόκειται για τα λεφτά που μας δάνεισαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης και τα άρπαξαν με διάφορους τρόπους τα εγχώρια λαμόγια;

Και με τον κουμπαρά του TXΣ τι θα γίνει; Θα το χαρίσουν οι δανειστές στο Στουρνάρα ή θα έχουμε νέες πιέσεις και σ΄αυτό το μέτωπο;

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ επεσήμανε πως το ΔΝΤ «δεν γνωρίζει κάποια σαφή ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας στη Ελλάδα». «Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα», είπε ο κ. Μάρεϊ, προσθέτοντας πως «αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα».

Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη αρκετά δημοσιονομικά, διαρθρωτικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα που μένουν να διευθετηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας. Προσέθεσε ωστόσο πως υπάρχει κάποια πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο.

Παράλληλα, απέφυγε να πάρει θέση αναφορικά με το χρέος, λέγοντας πως το Ταμείο «δε διαβλέπει στο άμεσο μέλλον νέες συζητήσεις για τη μείωσή του». Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του ΔΝΤ για το ζήτημα, αρνήθηκε να απαντήσει, εάν το Ταμείο θα εξετάσει εκ νέου το σενάριο του «κουρέματος».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε «υψηλά επίπεδα» για αρκετό διάστημα και αρκέστηκε να επαναλάβει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν συμφωνήσει να διευκολύνουν στη διαδικασία μείωσης του χρέους, εφόσον η Αθήνα πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέται τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο κάτωθι εικονιζόμενος πετύχει πρώτος τους στόχους του!


 http://exofitsio.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5358.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...