Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ως πολίτης της δοκιμαζόμενης Ελλάδας, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τη δωρεά των 800.000 ευρώ στην ΦΙΜΠΑ, για να παίξει η Εθνική Μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποτύχαμε αγωνιστικά και δωροδοκούμε, για να πάμε πλαγίως, ενώ έχουμε χρέος 350 δις ευρώ!



Ο Court Central τρελάθηκε με τα λεφτά που έδωσε η ΕΟΚ για να πάρουμε wild card για το Παγκόσμιο και συγχαίρει τους Ιταλούς που είπαν "NO"...


Διαβάζω το sport24.gr (δείτε εδώ http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/EthnikiBasket/800_000_eyrw_h_dwrea_mas_sth_fiba.2611319.html) και νιώθω την πίεσή μου να ανεβαίνει επικίνδυνα. 

Αλλά κυρίως νιώθω ΝΤΡΟΠΗ για την κατάντια της χώρας μου που από τη μια κόβει μισθούς, συντάξεις και δεν έχει πετρέλαιο για τα σχολεία και από την άλλη δωροδοκεί με 800 χιλιάρικα την ΦΙΜΠΑ μπας και μας δώσει την wild card και παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Για αυτό, δηλαδή, που αποτύχαμε αγωνιστικά, τώρα δωροδοκούμε για να πάμε πλαγίως!

Είναι απίστευτο, αλλά αλληθινό! Μάλιστα, οι γείτονες Ιταλοί το γράφουν επισήμως και μας κατακεραυνώνουν με τον τρόπο τους. Αυτοί οι δικοί μας, η una faccia, una razza, αποφάσισαν να μην τα "σκάσουν" στους παράγοντες της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έστω κι αν δεν βρίσκονται στην ίδια τραγική οικονομική κατάσταση. Αυτοί οι βάρβαροι Λατίνοι, οι μακαρονάδες, που συχνά μιλάμε περιφρονητικά για αυτούς, είπαν το δικό τους "ΟΧΙ" στη συναλλαγή, στην οποία, μάλιστα, εμείς πλειοδοτούμε! Το ...ποσό εκκίνησης ήταν 500 χιλιάρικα, η Corriere dellο Sport έγραψε την Τετάρτη ότι οι Έλληνες δίνουν ένα εκατομμύριο, αλλά τώρα αρμόδιες πηγές "διορθώνουν" πως το μύριο ήταν σε ελβετικά φράγκα. Δηλαδή, ήταν μόνο 800.000 σε ευρώ το ποσό!

Ντροπή και αίσχος! Μια χώρα με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, με δύο εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με χρέος 350 δισεκατομμύρια, δηλαδή πάνω από 30 χιλιάρικα για κάθε Έλληνα, να δωροδοκεί για να παίξει σε μια μπασκετική διοργάνωση. ΟΧΙ, φίλοι μου! Η αγάπη μας για το μπάσκετ δεν πρέπει να μας στραβώσει και να μην μας κάνει να δούμε ότι αυτό είναι κακό και για το λατρεμένο μας άθλημα. Εκεί που αποτύχαμε αγωνιστικά, τώρα μπαίνουν ως κριτήρια τα λεφτά που χώνει ο καθένας στους "παράγοντες".

Να γίνω πιο συγκεκριμένος, μιας και μιλάμε συχνά για τις ομαδάρες μας στην Ευρωλίγκα; Να κάνει το TOP 16 του χρόνου ο Μπερτομέου και να πει ότι από κάθε όμιλο προκρίνονται στα playoff οι τρεις πρώτοι (δηλαδή, συνολικά έξι) ενώ οι άλλες δύο ομάδες θα είναι ...όποιοι μάς δώσουν περισσότερα! Να είναι 4ος στον ένα όμιλο ο Ολυμπιακός και 4ος στον άλλο ο Παναθηναϊκός, αλλά να πάνε στα playoff πάμπλουτοι Γερμανοί, Τούρκοι και δεν συμμαζεύεται! ΝΤΡΟΠΗ! Αυτό είναι το αύριο το μπάσκετ; Αυτό είναι το μήνυμα στους φιλάθλους και στους νέους ανθρώπους που παίζουν ή ονειρεύονται να μάθουν το καταπληκτικό αυτό άθλημα;

Πιο ντροπή για την Ομοσπονδία μας! Δεν ξέρω αν ο Βασιλακόπουλος θέλει με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την αποτυχία με τον ανεκδιήγητο Τρινκιέρι, ο οποίος ΑΚΟΜΗ είναι προπονητής της δοξασμένης Εθνικής μας. Όπως και να έχει, είναι αδιανόητο, ειδικά σε αυτές τις εποχές, να γίνονται πολιτικές με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Αλλά ακόμη κι αν βγει αύριο η Ομοσπονδία και πει "μάς τα έδωσαν χορηγοί", το θέμα εξακολουθεί για μένα να είναι ΜΕΙΖΟΝ! Ποιοί χορηγοί; Η Eurobank, ας πούμε, που είναι χορηγός της Εθνικής αλλά έχει κρατικοποιηθεί και βρίσκεται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας; Το Κράτος που δεν έχει μία και αντιμετωπίζει ένα νέο δημοσιονομικό κενό που η Τρόικα το υπολογίζει κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ; Κάποιος άλλος χορηγός και ποιός; Και γιατί αυτά τα λεφτά, αν είναι διαθέσιμα, να μην πάνε, στην τελική ανάλυση, στα γήπεδα του μπάσκετ που ρημάζουν σε όλη την χώρα χωρίς θέρμανση, φωτισμό και ιατρική υποστήριξη;

Είναι ντροπή...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...