Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Φ.ΟΛΑΝΤ: "ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"! Γαλλία: "Μετανιώσαμε για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας - Θέλουμε να τις αποσύρουμε"


Η Γαλλία επιζητά να βγει από την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία και ζητεί την απόσυρση των κυρώσεων για τη χώρα, δήλωσε ο απεσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη ...Ρωσική Ομοσπονδία, Jean-Pierre Shevemnan, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρούσκιν.
 
Tρόπο αναζητά να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία η Γαλλία,μετά την ρήξη στην οποία την οδήγησε ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ υπακούοντας στις επιταγές της Ουάσιγκτον κόντρα στα γαλλικά συμφέροντα και τα ευρωπαϊκά γενικότερα. O ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε ότι "γνώριζαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι θα έβλαπταν την Ευρώπη κυρώσεις κατά της Ρωσίας". Τελικά το ότι σχεδόν όλοι τους σπούδασαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, και πήγαν σε αμερικανικά κολέγια να έχει ιδιαίτερη σημασία. Η παιδεία του καθενός καθορίζει πάντοτε την πραγματική του εθνική συνείδηση.
 
«Φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση και πρέπει να βγούμε από αυτήν- αυτή είναι η θέληση της Γαλλίας», δήλωσε ο Shevemnan. 
 
Παραδέχθηκε ότι επί του παρόντος οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν εύκολες. Αυτό οφείλεται στην ουκρανική κρίση, η οποία θα πρέπει να αποφευχθεί. Ο Shevemnan δήλωσε ότι η Γαλλία υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η χθεσινή δήλωση του εμφανώς πιο συνενοήσιμου Γάλλου προέδρου Φ.Ολάντ. "Η συμφωνία με τη Ρωσία για τα πολεμικά πλοία Mistral θα ολοκληρωθεί, με δεδομένο ότι η εκεχειρία διατηρείται και ότι οι πολιτικές διαδικασίες στην Ουκρανία προχωρούν", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο πρόεδρος της Γαλλίας.
 
Αναφερθείς στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρώπη στη Μόσχα, τις χαρακτήρισε «απαραίτητες», ενώ την ίδια στιγμή δήλωνε ότι αναμένεται να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη τόσο της Ρωσίας όσο και της Ευρώπης! Δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν και παραδέχονται ότι ο μόνος χαμένος θα είναι η Ευρώπη και οι λαοί της, ενώ στην Ουάσιγκτον κάποιοι απλώς θα "σκάνε" στα γέλια
 
Ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές ενδιαφέρονται για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, ενώ κατέληξε τονίζοντας: «Η Ρωσία πρέπει να είναι εταίρος της Ευρώπης». 
 
Σημειώνεται ότι το πρώτο από τα δύο πλοία με το όνομα «Βλαδιβοστόκ» ήδη απέπλευσε από το ναυπηγείο STX France στη Σέν-Ναζέρ, βγήκε στη θάλασσα με ρωσικό πλήρωμα και ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.
 
Η έξοδος του πλοίου από το ναυπηγείο φαίνεται σε βίντεο της le Figaro να γίνεται με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών και το όνομα του να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ο απόπλους του έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
 
Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και φθάνει το 1,2 δισ. ευρώ για τα δύο Mistral, αλλά και με πολλές ρήτρες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους Γάλλους να ακυρώσουν τη συμφωνία όπως θέλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και πολλές Ευρωπαικές χώρες για να πλήξουν την Ρωσία. Αν και η Μόσχα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή δικών της ελικοπτεροφόρων.
 
Το «Βαλδιβοστόκ» απέπλευσε με πλήρωμα Γάλλους ναυτικούς, αλλά και 200 στελέχη του Ρωσικού Ναυτικού προκειμένου να εκπαιδευτούν. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
 
Άλλοι 200 Ρώσοι βρίσκονται στο λιμάνι και θα αποτελέσουν το πλήρωμα του δεύτερου Mistral, του «Σεβαστούπολη» που σύντομα και αυτό θα ξεκινήσει δοκιμές.
 
Η μεταβίβαση του «Βλαδιβοστόκ» στο Ρωσικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης, έχει προγραμματιστεί για την 1 Νοεμβρίου 2014. Αμέσως μετά θα λάβει «θέση μάχης» πιθανότατα στη Μεσόγειο, τώρα που ανοίγει και πάλι το θέμα της Συρίας. Εντός του 2015 θα παραδοθεί και το δεύτερο Mistral στη Ρωσία.
 
Είναι εμφανές ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεχτεί πιέσεις από τους Γάλλους βιομηχάνους καθώς μη εκπλήρωση του συμβολαίου με την Ρωσία δεν θα αποφέρει μόνο τεράστιες ζημιές λόγω ρητρών, αλλά θα προκαλέσει κακό προηγούμενο αξιοπιστίας για οποιονδήποτε μελλοντικό πελάτη, καθώς η Γαλλία θα φανεί σαν πιθανός εκβιαστής σε περίπτωση που δεν της αρέσει η πολιτική κάποιου κράτους.
 
 
  defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...