Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...


Ο ένας μετά τον άλλον οι κατέχοντες τη μοίρα του ελληνικού λαού, εκλεγμένοι δημοκρατικά πολίτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανακαλύπτουν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και μία ημερομηνία εκλογών. Άλλος το Δεκέμβρη, άλλος το
Φλεβάρη, άλλος αύριο.


Μία κοινωνία υπάρχει ως Κράτος και ζει ως λαός επιλέγοντας ένα Πολίτευμα. Οι Έλληνες έδιωξαν τον ξενόφερτο Βασιλιά και επέλεξαν την Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Μία Δημοκρατία ίσων πολιτών που ζει και πεθαίνει αν απαιτηθεί με την πίστη σε ένα Σύνταγμα. Αυτό ήθελε ο Καποδίστριας, αυτό ήθελε ο Χαρίλαος Τρικούπης, αυτό ήθελε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αυτό ήθελε ο Γεώργιος Παπανδρέου, αυτό ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Δημοκρατία των Ελλήνων γραμμένη στο Σύνταγμα της καθορίζει τις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Όταν καταλύθηκε ύπουλα το Σύνταγμα, χωρίς τανκς, με τη δικτατορία του Τύπου και τη σιωπή των Θεσμών ο κάθε Πρωθυπουργός έκανε εκλογές όποτε ήθελε με ένα πρόσχημα, κατά παράβαση της λογικής, υποτιμώντας τους Έλληνες οι οποίοι με τη σειρά τους αδιαφορούσαν επαναπαυμένοι στη τρυφηλία τους.

Πώς γίνεται η Ελλάδα που επισκέπτονται πλέον από όλη την οικουμένη κατά εκατομμύρια κάθε καλοκαίρι, που όλοι θέλουν να αντλήσουν τα πετρέλαιά της, που αποτιμώνται σε εκατοντάδες δισ ευρώ και θα αποφέρουν τεράστια κέρδη στο Ταμείο των επομένων γενεών μας, να επιζητά διά μέσω των εκλεγμένων δημοκρατικά πολιτών της και των εισηγήσεων τους την πολιτική αστάθεια είναι αξιοπερίεργο.

Ποιος Έλληνας είναι αυτός που φορώντας την κόκκινη προβιά του μπορεί και διχάζει τους Έλληνες τόσο εύκολα. Που τους τυφλώνει και ο ένας δεν μπορεί τον άλλο. Που κάθε Κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες είναι οριακή λίγο πάνω από τους 151, εκβιάζεται συνεχώς και σχοινοβατεί ανελλιπώς.

Ποιος είναι ο Έλληνας που προσεγγίζει δεξιούς και αριστερούς, θρήσκους και άθεους, ολυμπιακούς και παναθηναϊκούς, εισαγγελείς και φυλακισμένους, χρυσαυγίτες και μετανάστες και επί δεκαετίες διαλύει την Ελλάδα.

Αυτός που είναι, καλώς είναι, ο κ.Σαμαράς, ο κ.Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί όμως οφείλουν στο Ταμείο των επόμενων γενεών να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την κοινωνία που απαιτεί πρόοδο και ευημερία και να δηλώσουν υποταγή στο Σύνταγμα της χώρας. Όποιος το παραβιάσει πρώτος θα είναι ο μεγάλος ηττημένος.

Για αυτό οι σύμβουλοι ένθεν κακείθεν να προσέχουν αυτόν που τους προσεγγίζει και τους διαβάλλει όπως τόσους άλλους πολιτικούς, στρατηγούς, δικαστικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, εκδότες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και επισκόπους για τόσες δεκαετίες.

Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της γνώσης και το σκοτάδι δεν μπορεί πλέον να καθορίζει την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Ο Θεός, ο δημιουργός,  μίλησε και ο άνεμος φύσηξε για όλη την ανθρωπότητα...


http://thedayaftergr.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...