Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στα πρόθυρα της πτώχευσης η πατρίδα μας.....

Στο Αρθρο της 13ης Σεπτεμβρίου 2014, με τίτλο «Η επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών προκαλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις», έγραφα τα εξής:
«Η καθίζηση των κρατικών εσόδων έχει πανικοβάλει τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο.

Αν η πτωτική τάση των καθαρών εσόδων του ΓΚΠ (Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός), συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με το ρυθμό της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014, τότε τα πιστωτικά έσοδα, δηλαδή ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου το 2014 σίγουρα θα υπερβεί τα 100 δις ευρώ (€), εκτοξεύοντας το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2014 άνω των 330 δις € έναντι 321,4 δις € τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Στο ενδεχόμενο αυτό, που φαίνεται πιθανό κατά 99%, το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση και οι 300 της Βουλής δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Η συγκλονιστική επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών, εξωθεί σούμπιτο τον πρωθυπουργό σε εθνικές εκλογές, τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου». Αξιοπρόσεκτο είναι ότι την περίοδο Αύγουστος 2013-Αύγουστος 2014, τα καθαρά έσοδα του ΓΚΠ μειώθηκαν κατά -17,1%, δηλαδή από 4,1 έπεσαν στα 3,4 δις €.  Με μαθηματική βεβαιότητα, η καθίζηση των κρατικών εσόδων θα συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2014.
Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός, ότι, οι παπαχελάδες και οι πρετεντέριδες, αρχίζουν με μικρά πηδηματάκια να αποστασιοποιούνται από το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Το μελαγχολικό ύφος του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η κακοκεφιά του τις τελευταίες μέρες, φαίνεται ότι οφείλεται στη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας και τα πολύπλοκα προβλήματα που αναμένεται να πέσουν στο κεφάλι του. Ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του έχουν βάλει πλερέζες. Οι ντόπιοι και κυρίως οι ξένοι κηδεμόνες τους, φαίνεται ότι εγκαταλείπουν τον Αντώνη και καλοβλέπουν τον Αλέξη. Οι υπόνοιες αυτές ενισχύονται από την αλλαγή στην πένα και τα λεγόμενα των παπαχελάδων και των πρετεντέριδων. Σε χθεσινό άρθρο της Καθημερινής, με αντικείμενο την πορεία των Δημοσίων Οικονομικών, οι συντάκτες του κειμένου έγραφαν τα ακόλουθα: «Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο από την καθίζηση των εσόδων στο 8μηνο του έτους που ενδεχομένως να επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω του “βαρύ” φορολογικού χειμώνα που έρχεται… Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο με τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές να έχει φουντώσει και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα μέτρα του 2015 να έχει ξεκινήσει… Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εντοπίσει ότι τα βεβαιωθέντα φορολογικά έσοδα για φέτος θα είναι κατά 1 δισ. ευρώ λιγότερα. Γεγονός το οποίο έχει εντείνει την ανησυχία τους για την εξέλιξη του προϋπολογισμού…».  

Αναμφίβολα, οι παπαχελάδες διαβάζουν Kontranews και σιγά-σιγά αρχίζουν να μας αντιγράφουν. Βέβαια αυτό είναι καλό, γιατί οι αναγνώστες τους θα πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια για τις εξελίξεις της εθνικής μας οικονομίας. Δυστυχώς, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι φαντάζεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του και οι 300 της Βουλής. Στο αυριανό μας άρθρο, με την παράθεση στατιστικών στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα επώδυνης και ταπεινωτικής χρεοκοπίας. Η πτώχευση των Δημοσίων Οικονομικών καμουφλάρεται με τα κάλπικα στοιχεία, που το υπουργείο Οικονομικών κάθε μήνα δίνει στη δημοσιότητα. Η κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών βρίσκεται σε τόσο άθλια χάλια, που σε άλλες χώρες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα έφευγαν νύχτα.


 http://www.kontranews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...