Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

RBS: Προβλέπει «βίαιη» πτώχευση Ελλάδας το Δεκέμβρη


Την πτώχευση της Ελλάδας το Δεκέμβριο προβλέπει η Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει «βίαιη» εξάπλωση της κρίσης στις διεθνείς αγορές.

Σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες της, η βρετανική τράπεζα προβλέπει, δια χειρός του αναλυτή της Χάρβιντερ Σων, ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών κατά η γύρω από την 11η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την αξιολόγηση της δημοσιονομικής προόδου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το σημείωμα αναφέρει την ανικανότητα της Αθήνας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, τους υπερβολικά φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, την απουσία συμβιβαστικής διάθεσης από πλευράς ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την αυξανόμενη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων από την ελληνική Βουλή ως παράγοντας που επηρεάζουν την πρόβλεψή του.
Αν και όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα πυροδοτηθεί μια βίαιη εξάπλωση της κρίσης, η οποία θα προκαλέσει παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και πιθανώς διεθνείς αντιδράσεις αντιμετώπισής της.
«Τα ιδιωτικά κεφάλαια απλούστατα δεν θα επιστρέψουν σε αυτές τις αγορές κρατικών και σχετιζόμενων κεφαλαίων καθώς θα αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης του ευρώ», αναφέρει το σημείωμα.
Η έσχατη λύση, σύμφωνα με τη Royal Bank of Scotland, είναι «μια κολοσσιαία παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές των κρατικών και ενδεχομένως των ιδιωτικών ομολόγων».
Όπως επισημαίνει ο κ. Σων, οι αγορές έχουν μόλις αρχίσει να παίρνουν στα σοβαρά αυτό το «σκοτεινό σενάριο».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112027166

Barclays Capital: Δεν αποκλείεται σκληρή χρεοκοπία της Ελλάδας ακόμα και εάν επιτύχει το PSI 

Να συμμετάσχουν στο σχέδιο για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων συμβουλεύει τους ιδιώτες πιστωτές η Barclays Capital, αν και προειδοποιεί ότι ακόμα και με την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου, το ελληνικό χρέος θα διαμορφώνεται περίπου στο 150% του ΑΕΠ, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει εξανεμιστεί.

Όπως επισημαίνειη Barclays Capital, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι ιδιώτες επενδυτές είναι να αποδεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων, έστω και εάν αυτή δεν είναι μια φιλική προς τις αγορές ανταλλαγή, αλλά μία ήπια αναδιάρθρωση με haircut. Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος υπολογίζει τη ζημιά που υφίστανται οι ομολογιούχοι στο 5% κατά μέσο όρο και όχι στο 21% που έχει ανακοινώσει το IIF και τονίζει πως αυτό είναι ένα σχετικά μικρό haircut.

«Κυρίως, η εναλλακτική (δηλαδή το να μην ανταλλάξει κάποιος τα ομόλογά του) κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει στην ακύρωση του σχεδίου και σε μια χρεοκππία, στην οποία οι ομολογιούχοι θα ανακτήσουν πολύ λιγότερα από το 50% της επένδυσής τους», αναφέρει ο οίκος.

Από τις τέσσερις επιλογές που προσφέρονται στους ομολογιούχους, η Barclays προτείνει στους επενδυτές να διαλέξουν την πρώτη, η οποία ταιριάζει περισσότερο σε εκείνους που θέλουν να έχουν τη μικρότερη έκθεση στο ελληνικό ρίσκο μετά την ανταλλαγή. Οι επιλογές 3 και 4 ταιριάζουν στους επενδυτές που θέλουν να έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα.

Η ανάλυση του οίκου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμα και εάν η συμφωνία PSI εφαρμοστεί επιτυχώς, σε συνδυασμό με ένα ήπιο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και με ένα πρόγραμμα πιο μακροπρόθεσμου και πιο φθηνού δανεισμού από το EFSF, το δημόσιο χρέος της Ελλάδα θα σταθεροποιηθεί κοντά στο 150% του ΑΕΠ. «Αναγνωρίζουμε ότι με το χρέος στο 150% του ΑΕΠ, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραμένει αυξημένος και μια τελική πιο σκληρή αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αποφευχθεί», αναφέρουν οι αναλυτές.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=99591




Φινλανδία: Υπάρχει νέα ομάδα στους κόλπους της ΕΕ
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός σε μία σκληρη του αντιευρωπαϊκή ομιλία, κατήγγειλε την ύπαρξη μίας νέας ανεπίσημης ομάδας κρατών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "που διακυβεύει την δημοκρατία και την δικαιοσύνη".

_________________________________________

το τελευταίο απλά ..απίθανο!
 
 
http://athenstock.blogspot.com/2011/09/rbs.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...