Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«ΣΥΝΕΧΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ”-ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΛΙΩΝΟΥΝ»

fantarosΟι συνεχείς καταγγελίες φαντάρων και γονιών που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτουν μια χακί καθημερινότητα πολύ μακριά από τις δεσμεύσεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και τις όποιες πρόσφατες ανακοινώσεις του ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιου.
Εκεί που το κακό έχει παραγίνει είναι στα νησιά όπου το τρέξιμο είναι ατελείωτο, όπου υπάρχει δεν υπάρχει κόσμος οι έξοδοι είναι εξαφανισμένες και η εξάντληση των στρατιωτών χτυπά κόκκινο.
  • Ο συνδυασμός  του διοικητή που για να κάνει καριέρα πατά σε πτώματα και κάνει κάθε χατίρι στους ανωτέρους του, χωρίς να υπολογίζει φαντάρους και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς.
  • Του πελατειακού κράτους που βολεύει τα γαλάζια και πράσινα παιδιά, αλλά επίσης κρατά ανοικτά εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να κερδίζουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
  • Οι απαιτήσεις του Αξιόμαχου ενός Στρατού που έχει αναλάβει επιπλέον και καθήκοντα αστυνόμευσης, αναθέτοντας σε στρατιώτες το κυνήγι μεταναστών-εμπόρων ναρκωτικών. Το καθαρισμό των ακτών. Την πυρόσβεση-πυρασφάλεια, αντικαθιστώντας λειτουργίες του κράτους με πρόσχημα την Πολιτική Προστασία. Ρόλο Υπηρέτη σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών,
    οδηγούν στα παρακάτω αποτελέσματα:
789yghuΤο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την νυχτερινή άσκηση στο στρατόπεδο της Σάμου, όταν φαντάρος λιποθύμησε από την εξάντληση, και μάλιστα παρουσία του διοικητή του Ταξίαρχου Παπαθανασίου.
Το σημαντικότερο είναι όμως το πώς έφτασαν τα πράγματα ως εκεί. Να τι γράφουν σε επιστολή τους:
«Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμασταν λιγότερα άτομα στη δύναμη του στρατοπέδου από ότι οι υπηρεσίες», πράγμα που σήμαινε ότι λέξεις όπως «εξοδούχος», «ξεκούραση», «ελεύθερος χρόνος» ήταν άγνωστες για μας. Και τι να σου κάνει ένα υπερεσιακό ανά 3 μέρες όταν δε μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς από την ένταση  αμέτρητων υπηρεσιών και ασκήσεων;».
Μένουμε τουλάχιστον 30 μέρες χωρίς έξοδο, ενώ για κάποιους έφτασε μέχρι και τις 50.
«Πιστεύαμε όμως ότι αυτό θα άλλαζε με την νέα σειρά που θα έφτανε. Η νέα σειρά ήρθε, τελείωσαν τα ΣΠΕΝ, επέστρεψε ο κόσμος στο στρατόπεδο και αντί να σταματήσει η εμπλοκή, η δραματική αυτή κατάσταση για εμάς ενισχύθηκε, αφού με εντολή ταξιάρχου οι υπηρεσίες διπλασιάστηκαν και πάλι ξεπέρασαν τον αριθμό των φαντάρων»: φαντάροι – μαύροι εργαζόμενοι της εντατικής εκμετάλλευσης στο όνομα της ετοιμότητας του ελληνικού στρατού στο Β. Αιγαίο…
Στις τάξεις των φαντάρων άρχισε να συζητιέται η περίπτωση της αναβολής, ενώ μάλιστα 3 τουλάχιστον άτομα επισκέφτηκαν τον ψυχολόγο της μονάδας.
Απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση στα νησιά του Β. Αιγαίου είναι ίδια και αποτελεί  καθεστώς, αφού οι νέες καταγγελίες από την Σάμο ακολούθησαν χρονικά αυτές της Λέσβου.
Τον τίτλο του πρωταθλητή στο χώσιμο διεκδικεί η Μυτιλήνη καταγράφοντας 3 εξόδους σε 8 μήνες θητείας στο 475 τάγμα διαβιβάσεων στην Λέσβο.
Μαύρες ημέρες ζουν οι στρατιώτες καθώς τα κενά στην επάνδρωση είναι τεράστια.
«Η δύναμη σχεδόν ποτέ δε φτάνει διψήφιο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα η λέξη έξοδος να είναι άγνωστη για τους συναδέλφους εκεί. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει πως είναι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν φαντάροι σε φυλάκιο, ξεχασμένοι για 2,5 μήνες. «Δικαιούμαστε μόνο υπηρεσιακά, που μάλιστα κανείς δεν χρησιμοποιεί, αφού  ούτε καν κίνηση δεν προβλέπεται για να μας μεταφέρουν στην πιο κοντινή πόλη». Και ποιος έχει για να πληρώσει το ταξί για μια ολιγόωρη βόλτα με υπηρεσιακό σημείωμα;
Δεν θεωρούμε ότι την ευθύνη για αυτές τις μονάδες έχουν μόνο ο ταξίαρχος Παπαθανασίου ή ο στρατοπεδάρχης Κλειδαράς.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Νικολόπουλος ΣΤΟ 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ 18χρονο ΦΑΝΤΑΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ.
Μπορεί οι συγκεκριμένοι κύριοι να είναι μερικοί από τους «λαγούς» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και του διαρκούς τρεξίματος στα στρατόπεδα -όπως εξάλλου είναι και άλλοι συνάδελφοί τους στον Έβρο, στο Καστελόριζο και αλλού ή όπως ήταν και οι προκάτοχοί τους στις ίδιες θέσεις και τα ίδια στρατόπεδα-, όμως το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως γνωρίζουν καλά τη μαυρίλα που επικρατεί και την ενισχύουν.
Δεν είναι μόνο συνένοχοι. Είναι και ενορχηστρωτές αυτής της κατάστασης – αρκεί ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος να υμνεί την «ετοιμότητα» και να επιβλέπει το «αξιόμαχο». Ένα Αξιόμαχο που κάνει ταμείο και στην νέα ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική, αλλά και στις συνεχείς ασκήσεις με τον Αμερικανικές, Νατοϊκές και Ισραηλινές Στρατιωτικές Δυνάμεις διεκδικώντας ρόλο χωροφύλακα της Ανατολικής Μεσόγειο για τον Ελληνικό Στρατό.
Ε, κι αν λιποθυμήσουν πολλοί φαντάροι ή αυτοκτονήσει κανείς και γίνει θέμα, υπάρχει πάντα το Chinook να μεταφέρει τον υπουργό στα ματωμένα στρατόπεδα για να κάνει σκληρές δηλώσεις για «την αξιοπρέπεια των στρατευμένων», να υποσχεθεί ΕΔΕ και απόδοση ευθυνών…
Αν και ο κος Αβραμόπουλος τα ξέρει ήδη, μπορεί να του κάνει ένα εντατικό φροντιστήριο ο προκάτοχός του, Παναγιωτόπουλος. Εμείς τον Κίμωνα και τον Στάθη ποτέ δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε…
Απαιτούμε όμως:
Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση σε όλα τα στρατόπεδα.
ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1-1 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
Καλούμε όλους τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά
και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...