Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ευνοϊκή τροπολογία για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής



Του Αιμίλιου Περδικάρη

Μια μέση λύση η οποία όμως ικανοποιεί τους υπαλλήλους της Βουλής επιλέγει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της.....

Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με τροπολογία που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές στο φορολογικό νομοσχέδιο οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής από 1ης/1/2013 εξομοιώνονται με τις αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης διασφαλίζεται το καθεστώς υπερωριακής απασχόλησης οι λεπτομέρειες για το οποίο θα οριστούν με απόφαση του προέδρου της Βουλής, αλλά στη διάταξη ορίζεται ανώτατο όριο 52 ωρών υπερωριακής απασχόληση μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών παρά τις μειώσεις αποδοχών που έχουν υποστεί στην ουσία έχουν εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο και εξακολουθούν να απολαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης για τους υπαλλήλους της Βουλής εφαρμόζεται η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων".

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή διαστρέβλωσης:

1ον. Υπάρχει πλήρης εξομοίωση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, των υπαλλήλων της Βουλής που συνταξιοδοτούνται με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα. Αυτό ισχύει για όλους, καταργώντας ακόμη και τα ειδικά οριζόμενα με το Άρθρο 15 του Ν. 3865/2010 για τους υπαλλήλους της Βουλής.

2ον. Το ίδιο ισχύει και για τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής: αυτές εξομοιώνονται πλήρως με αυτές των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, και οι οποίες άλλωστε ορίζονται με το Νόμο 4024/2011.

3ον. Οι υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής ορίζονται κατά μέγιστο ύψος στις 52 ώρες μηνιαίως, όπως προβλέπει άλλωστε και το Άρθρο 20 του Νόμου 4024/2011, και ισχύει για κατηγορίες εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, π.χ. εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία.



Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...