Έχουν φτιάξει (χωρίς να το προβάλουν καθόλου στην Ελλάδα) ένα πανεπιστήμιο που ονομάζεται«Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» (“International Hellenic University”, IHU). Η πανεπιστημιούπολη έχει χτιστεί ήδη και βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ιδιοκτήτης του “Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος” φέρεται να …είναι ο Έλληνας καθηγητής κ. Γραμμένος, ο οποίος διδάσκει στο London City και είναι ειδικός στα ναυτιλιακά θέματα.
Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε, είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως τις οραματίζονται οι παγκοσμιοποιητές. Στην ιστοσελίδα του λέει ανοιχτά ότι οι κλάδοι σπουδών είναι συνδεδεμένοι με τις προοπτικές στην Ν.Α. Ευρώπη.
Έχει πολύ λίγες σχολές μέχρι στιγμής, που έχουν να κάνουν με οικονομικές σπουδές, νομικές σπουδές, κοινωνιολογία, εθνολογία και πολιτισμό, επιστημονική έρευνα και τεχνολογία, και μια σχολή με το ενδιαφέρον όνομα «Τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας»(;!). Να υποθέσουμε ότι ο αριθμός των σχολών θα αυξηθεί στο μέλλον…;
Εκτός από το γεγονός ότι δεν το προβάλλουν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ για να πληροφορηθούν οι Έλληνες γι αυτό, το άλλο που κινεί υποψίες είναι ότι ο ιστότοπος του πανεπιστημίου σχεδιάστηκε σε16 γλώσσες, αλλά όχι στην Ελληνική! Το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» δεν υποστηρίζεται στην Ελληνική γλώσσα!
Αν δούμε τώρα ποιες γλώσσες υποστηρίζονται στον ιστότοπο, τότε τα ερωτηματικά αυξάνονται…
Αλβανική, Αραβική, Αρμενική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γαλλική, Σκοπιανά, Γεωργιανή, Γερμανική, Ιταλική, Ρουμανική, Ρωσική, Σερβική, Ισπανική, Τουρκική, Ουκρανική.
Ελληνικά πουθενά!!!
Φοβούνται μήπως οι Έλληνες τους ανακαλύψουν και γίνει θέμα;
Ή δεν δέχονται Έλληνες σπουδαστές;
Ρίξτε μια ματιά…
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θεωρητικών σπουδών
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θετικών σπουδών (2 σχολές μόνο):
Σ’ αυτή την σελίδα έχουν αναρτήσει τις πόλεις και τις ημερομηνίες εκθέσεων εκπαιδευτικών οργανισμών, στις οποίες σκοπεύουν να λάβουν μέρος για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους.
Από ότι φαίνεται, βρισκόμαστε μπροστά στη λειτουργία ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου, που όμως -όπως μαθαίνουμε- δεν συμπεριλαμβάνεται στο περίφημο σχέδιο “Αθηνά”. Αυτό, όμως, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την δημιουργία και άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Τέλος, η λειτουργία του συγκεκριμένου “Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος”, ενδέχεται να λειτουργήσει ως “ορεκτικό” -”επιχειρηματικής” δραστηριότητας- για τούρκους επιχειρηματίες που πιθανότατα -αν όχι βεβαιότατα- θα θελήσουν να υλοποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα σχέδια για την δημιουργία ενός Τουρκικού Πανεπιστημίου στην Θράκη.
Αλήθεια, μπορεί το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών ή και το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου (δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός) να μας εξηγήσουν τι προτίθενται να κάνουν σε ένα τέτοιο (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο;
Μήπως θα το περάσουν με μία (ν)τροπολογία στην Βουλή ή θα αντισταθούν στις πιεστικές απαιτήσεις της Άγκυρας ή ακόμη και της τρόικα, που θα “δει” ευκαιρία οικονομικών (φορολογικών) εσόδων;
Εμείς, πάντως, θυμίζουμε στους αρμόδιους της σημερινής κυβέρνησης πως όταν έγινε το Αλβανικό πανεπιστήμιο στο Κοσσυφοπέδιο, σηματοδοτήθηκαν διαδικασίες σημαντικής εθνικής μειονότητας και έναν χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του ξεκίνησε ο αποτροπιαστικός πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου…
Κωνσταντίνος
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους