Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νόμος είναι το δίκαιο του Πάχτα; Τα συντριπτικά ερωτήματα για το σκάνδαλο της “Ελληνικός” Χρυσός.



Πόσα χρόνια αντιστέκεται η Αλεξανδρούπολη με ομόφωνα ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων κατά του χρυσού ?

ολα αυτά τα χρόνια είναι ο ίδιος δήμαρχος?
πόσα ψηφίσματα έχουμε απο το Περιφερειακό συμβούλιο κατά του χρυσού?
είναι όλοι οι ψήφοι απο το ίδιο κόμμα?
πόσοι είναι όλοι οι δήμαρχοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υπέγραψαν την στήριξη τους κατά της εξόρυξης του χρυσού στην Θράκη ?
έχουμε επίσημο ψήφισμα του δήμου Σαμοθράκης κατά του χρυσού?
έχουμε ομόφωνα αρνητικά ψηφίσματα κατά του χρυσού απο δημοτικά συμβούλια του δήμου Σαπών?
έχουμε ομόφωνα αρνητικά ψηφίσματα κατά του χρυσού απο δημοτικά συμβούλια του δήμου Κομοτηνής?
υπάρχει αρνητική απόφαση απο την εφορία αρχαιοτήτων στην Κομοτηνή κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη ?
υπάρχει μια σειρά απο επίσημες τοποθετήσεις του ΤΕΕ Θράκης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη ?
υπάρχουν μια σειρά απο Επισήμους φορείς της Αλεξανδρούπολης που έχουν καταθέσει την άποψη τους κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη?
μήπως είναι σχεδόν όλοι οι φορείς?

γνωρίζει κάποιος τον ακριβή αριθμό διαλέξεων απο επιστήμονες ειδικούς του τομέα που τοποθετήθηκαν κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη?
γνωρίζει κάποιος για τις ημερίδες του ΤΕΕ κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη ?
γνωρίζει κάποιος πόσες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις δυο μεγάλες πορείες στην Αλεξανδρούπολη στην πορεία στο Πέραμα στο κλείσιμο της εγνατίας οδού ?
ανήκουν άραγε όλοι αυτοί στο ίδιο κόμμα ?
πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων μίλησαν στο συλλαλητήριο του Μαρτίου 2012 στην Αλεξανδρούπολη?
μήπως ηταν σχεδόν όλα τα μεγάλα κόμματα που τοποθετήθηκαν κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη ?
υπάρχουν ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της εξόρυξης χρυσού απ το συνδικαλιστικό των αστυνομικών ?
ποιές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη?
ήταν μεγάλος μαχητής κατά του χρυσού στην Θράκη ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός ?
σε ποιον ανήκουν τα λόγια : “ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ” ?
πόσες χιλιάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί απο Ανθρώπους κατά της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη ?
ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συλλογής υπογραφών της εφημερίδας το Βήμα για το ΝΑΙ η ΟΧΙ στις εξορύξεις χρυσού ?
ποια είναι τα αποτελέσματα όσων δημοψηφισμάτων έχουν γινει στο διαδίκτυο για το ΝΑΙ η ΟΧΙ στις εξορύξεις χρυσού ?
όλοι όσοι υπέγραψαν είναι από το ίδιο κόμμα ?
υπάρχει αυτή η απόφαση ?…. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αποδοχή της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με τη σημερινή της μορφή. Αυτό είναι το ξεκάθαρο συμπέρασμα από την ομόφωνη Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ. σχετικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη βόρεια Χαλκιδική, η οποία αναγνώστηκε από τον ίδιο τον Πρύτανη κ. Μυλόπουλο κατά τη διάρκεια της πολύ σημαντικής ημερίδας με θέμα “Χρυσός στη Βόρειο Ελλάδα – Ευλογία και Κατάρα” που διοργάνωσε την Πέμπτη 24 Μαΐου, η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
υπάρχει στο διαδίκτυο η λέξη κυάνιο ?
μπορεί κάποιος απλά να βρεί στο διαδίκτυο τι σημαίνει κυάνιο ?
είναι μεγάλη η ποσότητα των 5.832.000 κιλών κυανίου που προβλέπουν να χρησιμοποιήσουν στο πέραμα για την εξόρυξη του χρυσού ?
μπορεί κάποιος στο ίντερνετ να βρει πόσες περιβαλλοντικές καταστροφές έχουν γίνει απο κυάνιο και άλλα χημικά εξορύξεων στον κόσμο ?
γνωρίζει κάποιος εαν έχουν ξεσηκωθεί οι άνθρωποι της Φινλανδίας μετά την μεγάλη καταστροφή απο διαρροή χημικών εξορύξεων ?
είναι εύκολο να διαπιστώσουμε εαν ειναι αλήθεια οτι συνέβη πριν απο λίγους μήνες ?
είναι άραγε η eldorado gold που έχει χρυσωρυχεία στην Τουρκία οπου έχουν συμβεί ατυχήματα ?
υπάρχει απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας κατα της εξόρυξης χρυσού στο Ovatzik ?
υπάρχει κάποιο θέμα με εξόρυξη χρυσού στο Κιλκίς ?
υπάρχει κόσμος που αντιστέκεται στο Κιλκίς ?
γνωρίζουμε τι είπαν για το κυάνιο οι εκπρόσωποι του υπουργείου στους κάτοικους του Κιλκίς στην ανοικτή διαβούλευση ?
μήπως είπαν ξεκάθαρα οτι να μην ανησυχούν οι άνθρωποι του Κιλκίς για το κυάνιο γιατι αυτο προβλέπεται μονό στο πέραμα της Αλεξανδρούπολης ?
μηπως προκύπτει απο την ΜΠΕ της χαλκιδικής που εχει ήδη παρει την έγκριση οτι η Μέθοδος flash smelting χρησιμοποιεί και κυάνιο ?
ειναι αλήθεια ότι οι ποσότητες του κυανίου για την χαλκιδική ειναι 3.560.000 κιλά ?
είναι αλήθεια οτι στην χαλκιδική θα παράγεται Αρσενικό σε μεγαλύτερες ποσότητες απ το κυάνιο ?
ενοχλεί κανέναν απο εμάς το Αρσενικό?
μήπως ειναι δηλητήριο ?
μήπως και στο Κιλκίς που μιλάνε για flash smelting περιλαμβάνει κυάνιο και άλλα χημικά ?
υπάρχουν άραγε οι δηλώσεις του Επισκόπου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, που επαναβεβαιώνουν την απόφαση της τοπικής Εκκλησίας να σταθεί στο πλευρό των Κιλκισιωτών και ν` αγωνιστεί εναντίον των μεταλλείων χρυσού ?
είναι αλήθεια ότι με μια ομόφωνη και σαφέστατη θέση-καταπέλτη, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στην συνέλευσή της, αντιτίθενται στην δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Χαλκιδική ?
εάν βάλουμε Baia Mare, Ρουμανία στο google, τι ακριβώς θα μάθουμε ?
μήπως γνωρίζει κανείς ποιά ήταν η απόφαση του ΣτΕ 11/04/2001 για την επένδυση χρυσού στην χαλκιδική ?
σας λέει κάτι αυτό : το ακυρωτικό δικαστήριο αναφέρει, ” η στάθμιση μεταξύ του προσδοκώμενου οφέλους απο την εκτέλεση του έργου και της επαπειλούμενης βλάβης στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργία του είναι πλημμελής και παραβιάζει την αρχή της βιώσιμου αναπτύξεως. Αυτό συμβαίνει, επειδή το αναλισκόμενο για την κατασκευή του έργου φυσικό κεφάλαιο (δασικές εκτάσεις, ύδατα, χώρος) είναι – εν όψει της επιλεγείς μεθόδου εξαγωγής του χρυσού – δυσανάλογο με το προσδοκώμενο όφελος απο την εισαγωγή νέας τεχνολογίας στην χώρα για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Επομένως η προσβαλλόμενη πράξη ως αντίθετη στον νόμο και στο σύντομο είναι μη νόμιμη και πρεπει να ακυρωθεί για τον λογο αυτό” ?
έχει γίνει ποτέ ατύχημα απο μεταλλεία στο Στρατώνι Χαλκιδικής ?
είναι αλήθεια ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της επένδυσης χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική ?
είναι αυτή η θέση των Οικολόγων Πράσινων Ελλάδας…. ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΑ ΝΕΡΑ, ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ!
ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
μήπως με δηλώσεις του, μέσα στο 2013, ο Υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης δήλωσε ξεκάθαρα στο Κιλκίς και στην Θράκη πως είναι κατά της εξόρυξης του χρυσού ?
είναι αλήθεια πως ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος ειπε ξεκάθαρα οτι τον πλησιάσαν απο την εταιρία χρυσού της χαλκιδικής για χρηματισμό και αρνήθηκε να ξεπουληθεί για την καταστροφή του τόπου ?
άραγε είναι αλήθεια, οι ξεκάθαρες δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα που καταδικάζει τις εταιρίες και ειναι κατά της εξόρυξης του χρυσού ?
είναι όλοι απο το ίδιο κόμμα ?
υπάρχει αυτό …Για όλους τους παραπάνω λόγους το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς είναι αντίθετο στην συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική και εκφράζει την άποψη ότι η κάθε μορφής οικονομική σύμβαση και Μ.Π.Ε, για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, οφείλει να εξετάζεται με βάση τη βούληση και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 572/2012 πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2012. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ?
Υπάρχει το ψήφισμα του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (67η συνέλευση 15/12/12) κατα της εξόρυξης χρυσού ?
υπάρχει το ψήφισμα της της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ) Αττικής: Αθήνα, 10.12.2012, κατά των εξορύξεων χρυσού στην χαλκιδική και β. Ελλάδα ?
είναι με ψήφισμα της 30-11-2012 η ΔΗΜΑΡ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αντίθετη στις επενδύσεις χρυσού ?
μπορείτε να μπείτε εδώ : http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/GRAFEIO_TYPOY/DELTIA_TYPOY/Tab7/2013_1007%20%CA%E1%F4%E1%E4%DF%EA%E7%20%F4%F9%ED%20%E5%F0%E5%E9%F3%EF%E4%DF%F9%ED%20%F3%F4%E9%F2%20%D3%EA%EF%F5%F1%E9%DD%F2.pdf και να δείτε τι λέει το ΤΕΕ κεντρικής Μακεδονίας ?
γνωρίζει κανείς για για το συλλαλητήριο της Στοκχόλμης, στις 17/11/2012 ?
μήπως τα παρακάτω λόγια είναι του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά ? ….γιατί νομίζω ότι θα είναι μεγάλη η καταστροφή. ‘Οχι μόνο το πεδίο θα αλλάξει, και η θάλασσα θα αλλάξει, θα γίνει καταστροφή τέλεια. Και οι άνθρωποι θα αλλάξουν. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει για λίγο χρυσό. Και επιπλέον ο χρυσός και τα λεφτά δεν θα πάνε στην Ελλάδα, θα πάνε έξω… Ελπίζω να τα καταφέρετε να τους σταματήσετε…”
γνωρίζει κανείς εάν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ-ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ-ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΑΠΘ έχει κάνει ημερίδα για τις επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Μελισσοκομία ?
είναι αληθές το παρακάτω : Στις 27-30 Ιούνιου του 2006 συνέβη μια μεγάλη νεροποντή, από αυτές που δεν είναι καθόλου σπάνιες στη γεωγραφική μας περιοχή. Τρεις ημέρες αργότερα, 1500 ασθενείς προσήλθαν στις υπηρεσίες υγείας για αναπνευστικά προβλήματα και υπερβολική κόπωση. Σύμφωνα με την Ιατρική Ομοσπονδία της Τουρκίας:Πρόκειται για δηλητηρίαση από κυάνιο, λόγω διαρροής κυανίου από το μεταλλείο χρυσού Kisladag (“This is a cyanid entoxication due to the cyanid spill from Kışladağ Gold Mine” July 10, 2006 Turkish Medical Association) ?
μήπως το ορυχείο στο kilsadag της Τουρκίας ανήκει στην eldorado gold ?
αυτό μήπως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει…… Το μεταλλείο χρυσού που λειτουργεί η Eldorado Gold στο Kisladag, συνεχίζει να απειλεί την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Την Κυριακή (12 Αυγούστου 2012), μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που επιθεώρησε το ορυχείο διαπίστωσε ότι υπήρχε διαρροή υδροκυανίου στον αέρα, το έδαφος και το νερό.
Η ομάδα, που αποτελούνταν από τον ειδικό Δημόσιας Υγείας Καθ. Δρ Ali Osman Karababa, τον γεωλόγο μηχανικό Tahir Ongur και τον εκπρόσωπο της SOS, Ugur Sümer, επεσήμανε ότι το μεταλλείο δεν έχει φράγμα τελμάτων, και ότι μια ισχυρή μυρωδιά από αμυγδαλέλαιο υπάρχει στον αέρα – υποδεικνύοντας την παρουσία HCN (υδροκυανίου) στην περιοχή.
η eldorado gold δεν ειναι αυτή που θέλει να επενδύσει στην Θράκη και στην Χαλκιδική ?
μήπως η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας έχει ξεκάθαρη θέση κατά των εξορύξεων χρυσού γιατί είναι καταστροφή για την μελισσοκομία ?
γνωρίζετε την παρακάτω είδηση …… «Προειδοποιούμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής των Σαπών και της ευρύτερης περιοχής, ότι σε εκείνη την περίπτωση που εγκριθεί και ξεκινήσει το έργο του της εξόρυξης του Χρυσού, σταματάμε να αγοράζουμε το γάλα τους». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής και την δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, ο διαχειριστής της εταιρείας Δουκίδης και Υιοί ΟΕ, Νίκος Δουκίδης. «Μέχρι στιγμής εμείς δεν έχουμε ερωτηθεί για το θέμα, αλλά εκφράζουμε την αντίθεσή μας, καθώς κανένας στο εσωτερικό και εξωτερικό δεν θα αγοράζει ένα γάλα, που παράγεται σε μια περιοχή που γίνεται εξόρυξη χρυσού»,
μπορεί κάποιος να σκεφθεί εαν η ζημιά απο τις δραστηριότητες που σταματούν γύρω από τις περιοχές εξορύξεων χρυσού είναι μεγαλύτερη απο το κέρδος των θέσεων εργασίας ?
μήπως η ζημιά είναι διαχρονική σε αντίθεση με τις επενδύσεις που είναι για λίγα χρόνια ?
γνωρίζει κανείς για την μαύρη πεύκη του Περάματος ?
μήπως καταστρέφεται αυτό το σπάνιο δάσος με την δραστηριότητα του χρυσού στο πέραμα ?
υπάρχει άραγε αυτό …… Εξώδικο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για φύλαξη ιδιωτικών ορυχείων χρυσoύ στη Χαλκιδική ?
είναι αλήθεια οτι η eldorado gold αυτοαποκαλείται… ONE OF THE LOWEST COST GOLD RPODUCERS ?
υπάρχει….. η πρώτη μελέτη ενός ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα που ασχολείται με το θέμα είναι του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εξορυκτική-μεταλλευτική δραστηριότητα θα έχει καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον τουρισμό της Χαλκιδικής. ?
μπορείτε να φανταστείτε εαν είχε προχωρήσει η επένδυση χρυσού στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης πριν 13 χρόνια, πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση της περιοχής ?
μήπως θα είχαμε 100 εργαζόμενους απολυμένους, γιατί είναι μόνο για 8 χρόνια και μια περιοχή στιγματισμένη και γεμάτη ρύπανση απο τα εκατομμύρια τόνους χημικά απόβλητα χώματος με κυάνιο και θα ζούσαμε συνεχώς με τον φόβο της διασποράς αυτών στο περιβάλλον και στην θάλασσα ?
που θα ήταν η εταιρία σήμερα σε μια μεγάλη πιθανή βροχόπτωση που θα δημιουργούσε διαρροή των αποβλήτων στο γύρω περιβάλλον και στην θάλασσα ?
θυμάται κανείς την μεγάλη βροχόπτωση στην Αλεξανδρούπολη πριν 5 χρόνια που κατέστρεψε την παραλία της Αγίας Παρασκευής, που πλημμύρισε το χωριό της Μάκρης, και τα παραθαλάσσια σπίτια στην περιοχή των Δικέλλων μέσα μάλιστα στο κατακαλόκαιρο μήνα Αύγουστο ?
η ρύπανση των υπόγειων υδάτων απασχολεί κανέναν σας ?
Τα παιδιά σας ίσως ?
τι θα ρωτούσαν τα παιδιά που θα γεννιότανε σήμερα και δεν θα ήξεραν τίποτα για τον χρυσό παρά μόνο για τα εκατομμύρια τόνων τοξικών αποβλήτων ?
γιατί μπαμπά ?
γιατί μαμά ?
αυτό θα είναι η κληρονομιά που θα τους αφήνατε ?
Δεν θα μπορείτε πια να πείτε ότι δεν ξέρατε !
γ.χατζηγεωργιου
olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...