Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ικανότατος λαϊκιστής. Συγκαταλέγεται σε μία εξαιρετικά ολιγάριθμη ομάδα πολιτικάντηδων που - ενώ δεν έχουν ουδεμία θετική συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο και την πρακτική αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων της Ελλάδας - κατορθώνουν να επανεκλέγονται στο Κοινοβούλιο. Ενίοτε χαρακτηρίζονται και από τη γλοιώδη ιδιότητα του 'προδότη', δηλαδή την ανενδοίαστη μετάβαση από έναν πολιτικό φορέα σε έναν άλλο. Δίχως να αισθάνονται την παραμικρή υποχρέωση να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τους και την εύκαμπτη - αν όχι ανύπαρκτη - ιδεολογία τους.
Για ποιο όμως λόγο να προσφέρουν εξηγήσεις στους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους και επιπροσθέτως τους εξασφάλισαν παχυλό μηνιαίο εισόδημα αλλά και πολυάριθμα βουλευτικά προνόμια?
Εφ'όσον τέτοια παράσιτα του πολιτικού συστήματος γνωρίζουν ότι έχουν αρκετή απήχηση ώστε να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, απαξιούν να συνδιαλεχθούν με το λαουτζίκο. Ποιος τον υπολογίζει τον μαλάκα Έλληνα ψηφοφόρο? Η λογοδοσία αφορά σκεπτόμενους ψηφοφόρους και είναι κοινό μυστικό πως υπολογίσιμο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών λειτουργεί ως όχλος. Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λάθος επιλογές και επιδεικνύοντας μαζοχιστικές τάσεις υποτέλειας σε ξεδιάντροπους καιροσκόπους. Αποδεχόμενοι ως καλύτερούς τους υποκείμενα που - είτε ως επαγγελματίες είτε ως άνθρωποι - διακρίνονται μοναχά για τον ατομικισμό τους, την φιλαργυρία τους, την ανειλικρίνειά τους, την μοχθηρία τους, την ανηθικότητά τους.
Έτεροι πολιτικοί 'χαμαιλέοντες' είναι ενδεικτικά οι Μαρία Δαμανάκη-Νίκος Μπίστης-Μίμης Ανδρουλάκης από την Αριστερά, ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑ.Ο.Σ., η Άρια Αγάτσα από το ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή 'πολιτικής στέγης' δεν είναι ως πράξη αυτόματα κατακριτέα. Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει τις πεποιθήσεις του και να διαφοροποιηθεί από ότι αξιολογεί ως οπισθοδρομικό, λανθασμένο ή ανέφικτο. Σπάνια η κοσμοθεωρία ενός ατόμου παραμένει απαράλλαχτη στη διάρκεια της ζωής του. Άλλη αντίληψη έχουμε ως έφηβοι, άλλη ως ενήλικες και άλλη ως μεσήλικες. Ομοίως τα πολιτικά κόμματα ωριμάζουν και άλλοτε προσαρμόζονται στις απαιτήσεις/προσδοκίες των πολιτών και επιβιώνουν ενώ άλλοτε παρακμάζουν και παύουν να υφίστανται.
Απαράδεκτο, ανέντιμο και ανήθικο είναι το να πολιτεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη του 'βουλευτικού εδράνου'. Συντασσόμενος με τον εκάστοτε διαφαινόμενο νικητή της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας. Ενστερνιζόμενος το ρόλο του ακόλουθου, του σφουγγοκωλάριου, του υπηρέτη. Να κολακεύεις αυτόν που μόλις πριν από λίγο καιρό κατακεραύνωνες. Αλλά η αξιοπρέπεια για αρκετούς πολιτικούς είναι άγνωστη λέξη. Ούτε οι οικογένειές τους μπόρεσαν να τους αναθρέψουν ως χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου ούτε οι ίδιοι αναζήτησαν την παιδεία και την πνευματική καλλιέργεια. Αντιμετωπίζουν εαυτούς απλώς ως ανώτερα τμήματα της εξελικτικής κλίμακας. Αυτοί τα 'αφεντικά' και οι 'προνομιούχοι', εμείς οι 'δούλοι' και οι 'ζητιάνοι'.
Μία τέτοια περίπτωση ψωνισμένου, εξουσιομανούς και ψυχικά ασταθούς ατόμου είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο 'τηλεοπτικός' βουλευτής. Αγαπημένη 'γλάστρα' των διαπλεκόμενων συγκροτημάτων ΜΜΕ. Πάντα πρόθυμος να παραστήσει τον καραγκιόζη, φωνασκώντας και διακόπτοντας τους συνομιλητές του, προκειμένου να αποκρύψει την θλιβερή ανεπάρκεια επιχειρημάτων που τον διακατέχει. Οπαδός του lifestyle και της πολυτελούς ζωής. Τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα τίθενται σε δεύτερη μοίρα ενώπιον της ανάγκης για δημοσιότητα. Συνοδοιπόρος η δήθεν καλλιεργημένη σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου, που αυτοσυστήνεται ως μαέστρος ενώ στην πραγματικότητα η επαγγελματική της ενασχόληση τα τελευταία χρόνια εξαντλείται στην παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τύπου reality/gossip. Αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν trash TV (ελληνιστί 'τηλεσκουπίδια'). Η Ευγενία Μανωλίδου διατηρεί το επίθετο του πρώτου συζύγου της - ήτοι του διεθνούς φήμης ζωγράφου Θεόδωρου Μανωλίδη - τον οποίο παντρεύτηκε όταν ήταν ακόμη παντελώς άγνωστη, απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκειο) και σε οικονομικά άθλια κατάσταση. Χώρισε όταν πλέον είχε σπουδάσει και απολάμβανε στοιχειώδους αναγνωρισιμότητας στον ευρύτερο επαγγελματικό/καλλιτεχνικό κύκλο του κατά 35 έτη μεγαλυτέρου συζύγου της, εισπράττοντας παράλληλα μία διόλου ευκαταφρόνητη διατροφή για τα δύο τέκνα που φρόντισε να αποκτήσει μαζί του.
Το ζεύγος Γεωργιάδη-Μανωλίδου έχει επανειλημμένως προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα με τον πολυτελή βίο που διάγει. Είτε πρόκειται για το ρολόι Rolex του Άδωνι (με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 6500-227000 δολαρίων, βλ. http://www.swissluxury.com/rolex-watches.htm) είτε για τα κοσμήματα και την εν γένει ενδυμασία της Ευγενίας. Ακόμη και για τις πολυήμερες διακοπές τους σε Ελλάδα (πχ. Μύκονο) και εξωτερικό (πχ. Κύπρο). Άξιο απορίας πως καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά τους με μοναδικές προσόδους τη βουλευτική αποζημίωση και τη διατροφή διαζυγίου συν τα όποια έσοδα από πωλήσεις βιβλίων και σποραδικές τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε αυτή την σιχαμερή επίδειξη νεοπλουτισμού έρχονται να προστεθούν οι εξίσου προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Από την απαξιωτική (και φυσικά ατεκμηρίωτη) αναφορά περί άγνοιας χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή εκ μέρους των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έως την έκφραση υποστήριξης στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (έπειτα της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος από τον Άρειο Πάγο).
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα καλοπέρασης του ζεύγους Γεωργιάδη-Μανωλίδου, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αφορά την 'περιοδεία' του 'τηλεπλασιέ βουλευτή' στην Αυστραλία. Χειμερινές διακοπές με πρόσχημα την ομογένεια. Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να παραπονεθεί μέσω Twitter για τις χαμηλές αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών εν συγκρίσει με τους μισθούς και τα προνόμια των Αυστραλών συναδέλφων τους. Ιδού το επίμαχο tweet:
Το μόνο όφελος από τη διεθνή δραστηριότητα του αποστάτη του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι η κοινοποίηση των φωτογραφιών, εν είδει ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.
Ας το παραδεχθούμε. Κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του, το δε επίπεδό του αντικατοπτρίζεται στις επιλογές των ατόμων που θα τον εκπροσωπήσουν και θα τον κυβερνήσουν.