Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Mεγάλο σκάνδαλο στην ‘Ήπειρο-Τεράστια ζημιά για το Δημόσιο


 Mεγάλο σκάνδαλο στην ‘Ήπειρο-Τεράστια ζημιά για το Δημόσιο Μεγάλο σκάνδαλο, που έχει ζημιώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο, και θα το ζημιώσει πολύ περισσότερο στο μέλλον, αν δεν παρέμβουν οι αρχές, αναμένεται να απασχολήσει την Ήπειρο, και όχι μόνο, το προσεχές διάστημα...
 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα που αφορά ΚΟΡΥΦΑΙΟ αυτοδιοικητικό παράγοντα της Ηπείρου, εξαιτίας του εντοπισμού εκατοντάδων βιβλιαρίων υγείας που παρανόμως φέρεται να εξέδωσε με την δική του και μόνο υπογραφή ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας, παρακάμπτοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο και τελικά ο Έλληνας φορολογούμενος με υπέρογκα ποσά.
Την έρευνα διεξήγαγε με μεθοδικότητα η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εντόπισε σε μικρό σχετικά διάστημα 330 περιπτώσεις τέτοιων βιβλιαρίων και ενημέρωσε αρμοδίως τις εισαγγελικές αρχές και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Εν συνεχεία, λίγες εβδομάδες πριν από το Πάσχα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ζήτησε εγγράφως από τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου ακριβή κοστολόγηση της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση των συγκεκριμένων παράνομων βιβλιαρίων υγείας και σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του EpirusLive η ζημιά, προς το παρόν, αποδεικνύεται να αγγίζει τα 3.000.000€ μόνο για τα Νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κοστολόγηση της, λόγω ευνόητης πολυπλοκότητας της όλης διαδικασίας!
Αυτό είναι ένα σκάνδαλο με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις που θα μείνει στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επόμενες εξελίξεις αναμένονται με αγωνία, εντός και εκτός του συνδυασμού του ερευνούμενου αυτοδιοικητικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάποιοι που γνωρίζουν, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η περίπτωση αυτή – αν τελικά ασκηθεί δίωξη και καταλογισθεί ευθύνη στον εν λόγω αυτοδιοικητικό παράγοντα – θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έκπτωση του από το αξίωμα του, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη προ μερικών μηνών.


Πηγή: newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...