Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απεργιακό μπαράζ από σήμερα για διαθεσιμότητα και απολύσεις



Με αιχμή τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, συνεχίζονται από σήμερα Δευτέρα, 15 Ιουλίου, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποκορύφωμα τη γενική 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη.

Ειδικότερα σήμερα... στις 12.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ
- ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιαστεί για και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επίσης σήμερα στις 8.00 το βράδυ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία.

Στις 11:30 το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Στο μεταξύ, με δυσκολία θα γίνουν οι μετακινήσεις των επιβατών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ίδια μέρα καθώς 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, ενώ στάσεις εργασίας ανακοινώθηκαν σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ετσι, την ερχόμενη Τρίτη, τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Το βράδυ στις 8.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη κλειστοί θα παραμείνουν οι δήμοι της χώρας όπως αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων αλλά και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Παρατηρητηρίου για την Αυτοδιοίκηση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...