Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κολλημένοι με το ... ρήγμα


thumb
«Ραγίζει το ΠΑΣΟΚ» ήταν ο τίτλος της «Αυγής» την περασμένη Παρασκευή την επομένη της επιστολής των 16 βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης προς των πρωθυπουργό, με τις διαφωνίες και τις ενστάσεις τους για το Μεσοπρόθεσμο.
Κάτι που θυμίζει το «ρήγμα» που ανέμενε  η Κουμουνδούρου ότι θα παρουσιαζόταν στο ΠΑΣΟΚ,πέρυσι το καλοκαίρι, μετά τη διαγραφή των τριών βουλευτών (Σακοράφα, Οικονόμου, Δημαράς) που δεν ψήφισαν το μνημόνιο. Η ηγεσία του ΣΥΝ έβλεπε μια ευκαιρία για τη διεμβόλιση του ΠΑΣΟΚ και τη δρομολόγηση μεγάλων πολιτικών εξελίξων, κάτι που τελικώς δε συνέβη.
Την περασμένη Παρασκευή, για να επιστρέψουμε στο σήμερα, και αφού είχαν περάσει κάποιες κρίσιμες ώρες από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, το σχόλιο του Γραφείου Τύπου έδινε το στίγμα μιας ελαφριάς διαφοροποίησης αφού κρατούσε μια «πισινή»: «Οι διάφορες φωνές κριτικής εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ» σημειώνεται «δεν είναι τίποτα μπροστά στο πραγματικά βαθύ ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές, και την κυβέρνηση». Τελικώς οι πράσινοι βουλευτές γύρισαν στο «μαντρί», καθώς στο υπουργικό το Μεσοπρόθεσμο εγκρίθηκε ομόφωνα, παρά τη μουρμούρα.
Δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΝ θα μάθει να κρατάει μικρό καλάθι με τις «ανταρσίες» των ΠΑΣΟΚων, το σίγουρο είναι ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθεια  προσέγγισης με το χιλιοαπογοητευμένο και προδομένο εκλογικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, είτε στις πλατείες, είτε στα συνδικάτα, είτε όπου αλλού...  Μ.Α.Μ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...