Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου. Το ήξεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις


Σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στον ΣΚΑΙ, στην Σία Κοσιόνη, τέθηκε από την δημοσιογράφο (ο θεός να την κάνει...), το ερώτημα για την στάση της Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, όπως και του ανεξόφλητου από τους Γερμανούς κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα, ήταν κατηγορηματικός, και απόλυτα αρνητικός.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, ανέφερε.... ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, νομικό και οικονομικό. Το συγκεκριμένο θέμα επιλύθηκε, κατά την Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, αλλά και στην συμφωνία "2+4" το 1990, με την ένωση της Γερμανίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι και στις 2 περιπτώσεις, με αυτές τις διεθνείς αποφάσεις, οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις δεν εξέφρασαν καμία διαφωνία. Με λίγα λόγια οι μεγάλες δυνάμεις, αποφάσισαν και στις 2 περιπτώσεις για την ελάφρυνση της Γερμανίας από οικονομικές της υποχρεώσεις, και η Ελλάδα απλά δεν αντιμίλησε....
Για το θέμα του κατοχικού δανείου, δεν ισχύει αυτό που αναφέρουν τα "παπαγαλάκια" τύπου Ευαγγελάτου, ότι το συζητάει. Δεν απάντησε συγκεκριμένα για αυτό, αλλά επανέλαβε ότι το νομικό-οικονομικό θέμα έχει επιλυθεί, και η Γερμανία δεν έχει κάποια υποχρέωση.
Είναι ξεκάθαρο, ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να πληρώσουν, και μόνο ο δρόμος της σύγκρουσης από κάποια "δική μας" Ελληνική κυβέρνηση υπάρχει για την διεκδίκηση αποζημιώσεων και αποπληρωμής του κατοχικού δανείου.
Επίσης, μήπως θα έπρεπε να μας πει τι υπέγραψε για εμάς, ο κ. Μητσοτάκης το 1990, στην συμφωνία "2+4" που επικαλείται ο Σόιμπλε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...