Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ …


Η Ελληνική κοινωνία σήμερα κατακλύζεται από τηλεοπτικά σκουπίδια, ξέκωλα, βίζιτες, δημαγωγούς και δοσίλογους πολιτικούς απατεώνες, γεγονός που καταδεικνύει την βαθιά πολιτισμική & πολιτική κρίση της χώρας. Άλλωστε αυτό δεν επεδίωκαν οι από 30ετίας οι άρχοντες μας, βάσει διατεταγμένου σχεδίου, που έκαναν τα πάντα για να μας οδηγήσουν στην παρακμή….?
Με κάθε μέσο πέτυχαν να αναθεωρήσουν τις αρχές μας, εμφυτεύοντας μας τις αξίες της παρακμής ….. - Πέτυχαν η έννοια «πατρίδα», να θεωρείται ξεπερασμένη και κακού χαρακτηρισμού για όποιον την χρησιμοποιεί …. - Απαξίωσαν τα πολιτικά πρόσωπα & παρατάξεις, σε βαθμό που να μην ασχολείσαι μαζί τους …… - Σε φόρτωσαν με κάρτες & δανεικά, υποσχόμενοι σου τον παράδεισο, με σκοπό να τους χρωστάς για πάντα ….. - Υποτίμησαν τον έρωτα, το συναίσθημα & τις οικογενειακές αξίες ……. - Χρηματοδότησαν με δέκα χέρια νέους εκδότες, με σκοπό την ενίσχυση του παρακμιακού τους έργου …. - Η επίλυση των προβλημάτων μας με ρουσφέτια, λαμογιές, κομπίνες & επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις …. - Και πόσα άλλα δεν έκαναν για την επιτυχία του σκοπού των …. Και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, σε ρίξανε στο βάλτο της ανηθικότητας, του καταναλωτισμού & του νεοπλουτισμού και έφτασε η στιγμή να σε μετατρέψουν σε ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΟΥΛΟ …. Κι έφτασες Έλληνα παραζαλισμένος από την αλαζονεία & την απληστία, να κατακρημνίζεσαι και ακόμη να μην έχεις βρει πάτο ….
Αυτά τα είδαμε και τώρα τι γίνεται ???? Που είναι οι προτάσεις, που είναι οι λύσεις ??? - Μελετώντας τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους – αν η παιδεία μας το επιτρέπει – προκειμένου να ανακτήσουμε τις αξίες που χάσαμε τα τελευταία 30 χρόνια …. - Συγκροτώντας μικρές εστίες πολιτών, με τον αδελφό, τον φίλο, τον γείτονα κ.λπ., που βασισμένοι σ αυτές τις αρχές θα διογκωθούν σε ομάδες ανάλυσης & δράσης …. - Ενωμένοι με όλες τις ομάδες πολιτών που πιστά ενεργοποιούνται, χωρίς αρχηγικές βλέψεις, με στόχο την ανασύσταση της χώρας μας και την καταξίωση της στη θέση που της αρμόζει …. - Αξιοποιώντας όλους τους μετέχοντες στις ομάδες συνεργασίας, για τη διαμόρφωση προτάσεων ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του ισχύοντος καθεστώτος υποδούλωσης της πατρίδας μας …. Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι η έξοδος από τον βούρκο, απαιτεί ανάταση του πνεύματος, έξοδο από την παρακμή και επαναφορά σε αξίες για να μην πάνε οι προσπάθειες μας στράφι …. Πρώτα από όλα λοιπόν ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ γιατί πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι, να ξαναγίνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ….



 Γιώργος Κωνσταντινίδης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...