Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Γιατί ο Σόρος προτείνει να μας διώξουν…


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιλογή της χρονικής συγκυρίας δεν ήταν τυχαία. Ούτε και το Μέσο που επέλεξε ο Τζορτζ Σόρος, για να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, όχι μόνο από τη ζώνη του ευρώ, αλλά συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο άλλοτε γκουρού των ανά τον κόσμο κερδοσκόπων, που έμοιαζε βέβαιος για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, επομένως και της ευρωζώνης, μέχρι τη Συμφωνία των Βρυξελλών, την 21η Ιουλίου, επαναφέρει στο τραπέζι των διεθνών ζυμώσεων την Ευρώπη.
Μιλάει στο Spiegel, ένα γερμανικό περιοδικό, μερικές μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ, στο Παρίσι.
Ενώ λοιπόν η συζήτηση αφορά στην έκδοση ευρωομολόγου, για την οποία το Βερολίνο ανθίσταται, αν και δέχεται πιέσεις από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Τζορτζ Σόρος εμφανίζεται να προσφέρει μια… δίκαιη ανταλλαγή. Να εκδοθεί ευρωομόλογο, αλλά με τους όρους της Γερμανίας. Και να εκδιωχθούν… ειρηνικά από την οικογένεια της Ευρώπης, τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία, που δεν κατάφεραν να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.
Η «ταμπακιέρα» της συνέντευξης Σόρος αφορά στο αν ο ίδιος θα πόνταρε πλέον στη χρεοκοπία της ευρωζώνης. Εκεί, ένας εκ των ιστορικών υπερασπιστών του δολαρίου, επιβεβαιώνει την… απέχθειά του για το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, και παραδέχεται ότι δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων, καθώς στο πλευρό της ευρωζώνης στέκονται οι Κινέζοι.
Δυστυχώς για τον κ. Σόρος, και άλλους σαν εκείνον, που χειραφέτησαν για πολλά χρόνια τις παγκόσμιες οικονομίες, και με τις παρεμβάσεις τους συνέβαλαν στο να περιπέσει ο πλανήτης στη σημερινή κρίση.



http://www.statesmen.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...