Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κάτω από τα $1,37 το ευρώ, χαμηλό 10 ετών έναντι του γεν...



Οι εντεινόμενοι φόβοι για την πορεία εξέλιξης της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης έπληξαν το ευρώ, οδηγώντας την τιμή του κάτω από τα 1,37 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των έξι μηνών.

Παράληλα, δημοσιεύματα, τα οποία ωστόσο διαψεύδονται κατηγορηματικά από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, κάνουν λόγο για στάση πληρωμών της Ελλάδας εντός...
του Σαββατοκύριακου.

Ειδικότερα, το κοινό νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 1,3648 δολάρια, με πτώση 1,67%, ενώ παράλληλα κινείται σε χαμηλό δέκα ετών έναντι του γεν με πτώση 2% στα 105,46 γεν.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα, καθώς το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, με τα πενταετή ελληνικά CDS να αγγίζουν τις 4.500 μονάδες βάσης, εξέλιξη που κλιμακώνει τον κίνδυνο η χώρα να μην έχει άλλη επιλογή παρά να πτωχεύσει ή να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε την παραίτηση του μέλους της ΕΚΤ Juegen Stark.

"Ο Jürgen Stark, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Jean-Claude Trichet ότι, για προσωπικούς λόγους, θα παραιτηθεί από τη θέση του πριν από το τέλος της θητείας του στις 31 Μαΐου του 2014", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ.

"Ο κ. Stark θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί ο διάδοχος του, κάτι που –σύμφωνα με τις διαδικασίες διορισμού- θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Stark διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου από την 1η Ιουνίου του 2006".

 


   capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...