Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ολετήρες; Ανάξιοι; Ανίκανοι; Συνειδητά ψεύτες; Συνειδητά κατοχικοί; Ή μήπως δωσίλογοι;


Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ:
Κοτ, κοτ, κοτ…
... Πού είναι, πού βρίσκεται ο εξαφανισμένος ποδηλάτης, οέο; Ο τύπος που παριστάνει ενίοτε και τον πρωθυπουργό;
... Ολετήρες; Ανάξιοι; Ανίκανοι; Συνειδητά ψεύτες; Συνειδητά κατοχικοί; Ή μήπως δωσίλογοι; Ε;

Έχετε δει πιο παραδομένη κυβέρνηση; Πιο δουλική; Μεγαλύτερο ασκέρι «yesmen»; Ό,τι τους επιβάλλει η «τρόικα», απλώς το υπογράφουν. Άγονται και φέρονται από… υπαλλήλους της «τρόικας»! Ποια διαπραγμάτευση; Απλώς υπογράφουν οι ολετήρες! Με έναν πρωθυπουργό εξαφανισμένο, με έναν αντιπρόεδρο υπόδειγμα θράσους! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπουργός δεν αντέδρασε στην Κυβερνητική Επιτροπή! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Συνυπεύθυνοι άπαντες, παραδίδονται άπαντες στην οργή και χλεύη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ! Με ελικόπτερα θα φύγουν! Για να δούμε. Θα υπάρξει έστω ΕΝΑΣ βουλευτής που θα διασώσει ό,τι έχει απομείνει απ' την αξιοπρέπειά του; Έστω ένας; Ή θα πάνε όλοι τους άκλαυτοι; Έστω ένας;

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», είχε πει ο αλήστου μνήμης Σημίτης, το '96 μετά την κρίση των Υμίων, μια δήλωση που θα τον καταδιώκει εσαεί! «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο», είπε ο Βενιζέλος το 2011, μια δήλωση που θα τον καταδιώκει εσαεί! Ε, δεν μπορείτε να πείτε, ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ έχει διαχρονική συνέπεια!

Κύριε διευθυντά, μήπως τα παρόντα κείμενα να τα ελέγξει ο… αρχισυντάκτης Βενιζέλος, για να εγκρίνει αν κάνουν ή όχι κακό στη χώρα; Αλήθεια, έχει πάτο η πολιτική τους κατρακύλα;

Προσέξτε. Το grosso colpo με το έλλειμμα του 2009 εξελίχθηκε πότε; Μα… την ίδια περίοδο που ο ηγεμών, όπως έχει αποκαλυφθεί, συζητούσε κρυφίως... με τον Ντομινίκ, για να μπει η δύσμοιρη Ελλάδα στη δαγκάνα του ΔΝΤ! Όλα στην εντέλεια ήσαν σχεδιασμένα, απ' τους εμπνευστές της μέγιστης πολιτικής απάτης!

Ωρέ; Πού εξαφανίζεται στα δύσκολα, στα κρίσιμα ο ηγεμών; Πού και γιατί ήταν εξαφανισμένος τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα, όταν βοούσαν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ακόμα και για χρεοκοπία; Κι έβανε τον «αντ' αυτού» να κάνει παραληρηματικά διαγγέλματα; Γιατί κρυβόταν ο… σωτήρας; Μήπως πιστεύει ότι θα… δοξαστεί κρυπτόμενος;
 
Ωρέ; Και η σύζυγος του αντιπροέδρου Παγκάλου εισπράττει το… επίδομα τρίτεκνης; Ωρέ τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας; Νόμιμον, θα πείτε. Νομιμότατο! Ηθικό; Ανηθικότατο, πολιτικά! Μόνο που τα ξεκατινιάσματα τα αντίστοιχα οι δημοσιογράφοι της παρακμής τα επεφύλασσαν στους υπουργούς του Καραμανλή. Τους υπουργούς του ΓΑΠ τούς προστατεύουν. Μούγγα για το πολιτικό ολίσθημα του αντιπροέδρου και της συζύγου! Μούγγα, οι ενημερωτάδες της συμφοράς!
• Όταν ακόμα και υπουργοί υπογραμμίζουν στην Κυβερνητική Επιτροπή ότι η κυβέρνηση στερείται πολιτικής νομιμοποίησης για τα νέα κατοχικά μέτρα που φορτώνουν επί των κεφαλών μας, τι άλλο να πουν η αντιπολίτευση, ο δύσμοιρος λαός, τα ΜΜΕ; Και μπορεί μεν ο ΓΑΠ να… αργήσει να το αντιληφθεί, αλλά το καζάνι βράζει. Πόσοι το καταλαβαίνουν; Και όσοι, μικρόνοες, βαυκαλίζονται ότι δεν έχουν δει λαϊκή έκρηξη, ας λάβουν υπόψη ότι και λίγο πριν από τον κυκλώνα μια περίεργη ηρεμία επικρατεί. «Μαραίνει» Κύριος!
• Αλήθεια, πιστεύει το καταρρέον καθεστώς ότι με αυτήν την άθλια επίδειξη κρατικού αυταρχισμού, άγριας καταστολής, μάλλον κρατικής τρομοκρατίας, ενάντια σε διαδηλωτές, όπως κατά κόρον συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, θα ελέγξει το κίνημα των κάθε λογής αγανακτισμένων; Μακριά νυχτωμένοι είναι! Ναι, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας πλέον στη χώρα. Πρόβλημα Δημοκρατίας!
(Αποσπάσματα από την στήλη το Ευαγγέλιον του Μάρκου Μουζάκη στο Κυριακάτικο Παρόν)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...