Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο αν αποτύχει η εφεδρεία...



Σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσοδο σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό αποκάλυψε παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, στο περιθώριο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι θα σταλούν στους...
θεσμικούς μας εταίρους (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) δύο επιστολές, μία από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στην οποία θα τονίζεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και μία από τον ίδιο όπου θα περιγράφονται τα μέτρα για φέτος και το 2012, και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί κανονικά, χωρίς να δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα για τη χώρα.

Ο υπουργός έδωσε δραματικό τόνο στην ομιλία του, λέγοντας ότι "αν χάσουμε τον πόλεμο, η χώρα θα γυρίσει δεκαετίες πίσω και θα υποστεί συνέπειες μιας πολεμικής ήττας, με εξαίρεση βέβαια τις απώλειες ανθρώπινων ζωών".

6η δόση

Οσον αφορά την επιστροφή της τρόικας είπε ότι θα γίνει εντός της εβδομάδας και πως έχει επιτευχθεί συμφωνία επί των μέτρων που ανακοίνωσε στην Ουάσιγκτον.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση, αλλά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, οι οποίες αποτελούν "θεσμικό ευαγγέλιο" για την Ελλάδα.

Νέο μισθολόγιο

Οσον αφορά το νέο μισθολόγιο διευκρίνισε ότι ένα ποσοστό 80% των υπαλλήλων δεν θα έχει απώλειες, ενώ για ένα 10% εξ αυτών προβλέπονται αυξήσεις 7%.
Οι περικοπές συμφωνα με τον υπουργό θα αφορούν όσους παίρνουν υψηλά επιδόματα, ώστε να προκύψει μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20%.

Κώστας Τσαχάκης


http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_28.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...