Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μας γδέρνει για... το καλό μας.




Με σχετική καθυστέρηση, μόνο 4 ωρών, ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού. Ξεκίνησε λέγοντας μας ο πρωθυπουργός, πώς εξασφάλισε η κυβέρνησή του το μεγαλύτερο δάνειο στην παγόσμια ιστορία,110 δισ.ευρώ. Και το έλεγε με καμάρι.ότι δηλαδή, δεν διαπραγματεύτηκε και μας έσυρε στον υπέρογκο δανεισμό. Η αγωνία του να πείσει ...


ότι καταβάλονται πρωτοφανείς προσπάθειες για να επιτευχθούν οι στόχοι ήταν έκδηλη, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος, αφού όλοι εμείς ξέρουμε πολύ καλά και από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που καταβάλουμε, μόνο εμείς, οι μισθωτοί και τα μεσαία και κατώτερα στρώματα,αφού προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να αγγίξουν έστω και λίγο τους εργοδότες. Ο Βενιζέλος πριν λίγο μόνο, είπε -προσέξτε- ό,τι θα καλέσει τους εφοπλιστές για να συζητήσει μαζί τους πως θα συνεισφέρουν και αυτοί.Θα συζητήσει!!!
Στόχος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2012 , επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
Το γνωστό "δεν φυγομαχούμε όπως έκαναν άλλοι" ακούστηκε και πάλι,ξεχνώντας ο πρωθυπουργός να πεί, πως αυτός εκβίαζε εκλογές "παίζοντας" με το θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας και κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα"λεφτά υπάρχουν".

Η παραδοχή της αποτυχίας της κυβέρνησής του έγινε από το ίδιο, κάνοντας λόγο για διορθωτικές κινήσεις.

Σήμερα μάλιστα μάθαμε και κάτι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα είναι μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό,που απέφυγε να δεσμευτεί εαν θα χρειαστούν και νέα μέτρα. Να θυμήσουμε πως την τελευταία εβδομάδα ,δύο φορές ανακοινώθηκαν νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ο Γ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πρίν. Αγνοώντας βέβαια το γεγονός ότι αυτός προσωπικά, από το 2004 και μετά, αλλά και νωρίτερα, το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έμπαινε τροχοπέδι σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, βάζοντας τους συνδικαλιστές εργατοπατέρες, που αργότερα έγιναν βουλευτές και υπουργοί του, να κατεβάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους, απέναντι στην παραμικρή προσπάθεια μεταρρύθμισης.

Για άλλη μια φορά βέβαια ακούσαμε τα περί πάταξης της φοροδιαφυγής,ένα ευχολόγιο για τους νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς που θα δημιουργηθούν (για άλλη μια φορά) και είπαμε "άντε πάλι" να δούμε τι θα γίνει.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε για άλλη μια φορά πως τον ενδιαφέρει περισσότερο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην τρόικα,παρά στις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στον Ελληνικό λαό, που τον έκανε πρωθυπουργο.

Ο πρωθυπουργός σε γενικές γραμμές θέλησε να στρογυλοποιήσει τα πράγματα. Ως γνωστόν, όμως, ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται.

1: Η καλύτερη ερώτηση υποβλήθηκε από τον κ.Αθανασόπουλο (αν δεν κάνουμε λάθος) από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Ρώτησε, ως πότε θα πληρώνουν το μάρμαρο μισθωτοί και συνταξιούχοι και πότε θα έρθει και η σειρά του κεφαλαίου και των εργοδοτών να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν. Η απάντηση του πρωθυπουργού, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. "Γι αυτό είμαστε σοσιαλιστές,για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους αδικίες."

2: Λυπηθήκαμε τον πρωθυπουργό (μιλάμε για πολύ λύπη) όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση των CDS στην οποία ενέπλεξε αυτόν και μέλος της οικογενείας του Αυστριακός ευρωβουλευτής. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε πως δεν έχει δει ποτέ του CDS και πως όλα αυτά που δημοσιεύονται και αναπαράγονται είναι συκοφαντίες.



http://planet-greece.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...