Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πακιστανός απεργός πείνας ομολογεί..Δίνουν άδειες παραμονής σε λαθρομετανάστες για να κάθονται νόμιμα στην Ελλάδα μέχρι να εξεταστεί αν είναι πρόσφυγες!!!


Πακιστανός απεργός πείνας ομολογεί ότι σε 55 απο τους 100 λαθραίους έδωσαν άδεια παραμονής για ένα χρόνο! συγκεκριμένα τους έδωσαν κόκκινη κάρτα! δηλαδή θα κάτσει στην Ελλάδα ΝΟΜΙΜΑ για κάμποσα χρόνια ,μέχρι να εξετάσουν αν είναι πρόσφυγες!!! Έτσι τη βγάζουν όλοι λίγο πολλοί και είναι σχεδόν όλοι νόμιμοι!
 Από το ρεπορτάζ του tvxs.
 Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, οι 45 κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο φύλαξης της Ξάνθης έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φύλακες του στρατοπέδου δείχνουν πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει.

Ο Ρασίντ, ένας από τους απεργούς μέσα στο στρατόπεδο, μίλησε στο tvxs.gr, και ανέφερε ποια είναι τα προβλήματά τους. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος


 Σύμφωνα με τον Ρασίντ, οι 45 κρατούμενοι, πακιστανικής καταγωγής, φυλάσσονται εκεί εδώ και οκτώ μήνες. Νωρίτερα ήταν στα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα και στο Μενίδι.
 «Εκεί ήμασταν 100 και μας έφεραν εδώ στην Ξάνθη. Οι 55 έφυγαν με άδεια παραμονής για ένα χρόνο», δηλώνει ο Ρασίντ. Όπως εξηγεί ο ίδιος η κράτηση για παράνομη είσοδο στην χώρα διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες. Μετά με το εξιτήριο από το κέντρο κράτησης μπορούν να παραμείνουν στην χώρα για άλλους 6 μήνες, εφόσον δεν εκκρεμεί απόφαση απέλασης ή εάν δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής για ένα χρόνο.
 «Εμάς μας έχουν δώσει κάτι βιβλία και χαρτιά αλλά πουθενά δεν γράφει για την παραμονή για ένα χρόνο. Τώρα μας λένε ότι θα μας κρατήσουν εδώ αυτό τον χρόνο. Είμαστε ήδη 8 μήνες στην Ξάνθη! Αν είναι να μας απελάσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει στους έξι», αναφέρει με απόγνωση ο Ρασίντ, που τονίζει ότι θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα τους. «Τους άλλους που τους έστειλαν στο Αλλοδαπών, στην Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, τους είπαν ‘εάν σας δώσουν κόκκινη κάρτα καλώς. Αλλιώς ισχύει το δικό μας χαρτί’.
 Εμείς θέλουμε να βγούμε. Για τους άλλους που έφυγαν γιατί ίσχυσε ο νόμος και για εμάς όχι;», ρωτά ο απεργός πείνας. Ο ίδιος σχολιάζει πως «οι φύλακες του στρατοπέδου, αν και βλέπουν ότι δεν έχουμε φάει τίποτα για τέσσερις μέρες, δεν μας έχουν ρωτήσει απολύτως τίποτα. Αδιαφορούν». Την ίδια στιγμή, στις 5 τα ξημερώματα σήμερα, μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του Παρανεστίου Δράμας 150 μετανάστες από την Κομοτηνή. Σύμφωνα με το XanthiPress.gr η τοπική κοινωνία ήθελε το στρατόπεδο για διαφορετική χρήση και ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιάογλου, είχε μεταβεί στην Αθήνα τις αμέσως προηγούμενες ημέρες όπου είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκεί τους εξήγησε ότι χρειαζόταν το κλειστό στρατόπεδο για δημοτική χρήση. Αλλά στην συνέχεια τον ενημέρωσαν ότι θα στείλουν στο Παρανέστι μετανάστες. Το αιφνίδιο γεγονός έχει γίνει αφορμή για άμεση σύγκληση εντός της μέρας εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα το στρατόπεδο. Φήμες θέλουν, επίσης, να ανοίγει το κλειστό στρατόπεδο στην Σταυρούπολη της Ξάνθης, για να υποδεχθεί μετανάστες.


Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, όμως, αναφέρουν ότι “εάν δεν έχει συνεκτιμηθεί η έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη, τότε εφόσον ισχύει έχουμε να κάνουμε με μια κακή απόφαση”.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεωφορείο γεμάτο μετανάστες κυκλοφορεί στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας, ήδη από χθες, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να πληροφορηθεί ή να προσδιορίσει τον προορισμό του. .........................................




 http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/blog-post_8635.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...